Μπορεί η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου να πέρασε χωρίς να δημιουργήσει αξιόλογα προβλήματα και σήμερα ο καιρός να δείχνει ένα τελείως διαφορετικό, ηλιόλουστο, πρόσωπο και 16-17άρια λόγω του νοτιά, δυστυχώς όμως δε θα κρατήσει για πολύ, αφού ήδη από το βράδυ θα αρχίσει να χαλάει ξανά από τα δυτικά.

Νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει σταδιακά όλη τη χώρα από το βράδυ μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, με τοπικά ισχυρές βροχές και -κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια- καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους που θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο, πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη και την Πέμπτη και κατά τόπους πυκνά χιόνια στα κεντρικά και κυρίως βόρεια ορεινά – ημιορεινά, που μάλιστα στη Θεσσαλία και τη βόρεια χώρα θα κατέβουν και σε χαμηλά υψόμετρα. Είναι πολύ πιθανή αυτή τη φορά η χιονόπτωση και χιονόστρωση ακόμα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε αντίθεση με την Αττική που φαίνεται να γλιτώνει, με τα χιόνια να φτάνουν το πολύ μέχρι τα βόρεια προάστια.

Η πιο δύσκολη περίοδος θα είναι από το βράδυ της Τρίτης έως το βράδυ της Τετάρτης, αφού μετά θα αρχίσουν τα τοπικά ισχυρά φαινόμενα να περιορίζονται στα ανατολικά, όπου θα επιμείνουν όμως μέχρι το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν, αφήνοντας μόνο λίγες βροχές την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι πολύ καλός.

Προσοχή όσον αφορά τις βροχές, σε Αττική, Εύβοια και Ν. Πελοπόννησο την Τετάρτη και στο Α. Αιγαίο κυρίως την Πέμπτη.

ΣΗΜΕΡΑ
Λιακάδα σε όλη τη χώρα κι από το βράδυ στα δυτικά τοπικές βροχές και τη νύχτα χιόνια στα ορεινά. Νοτιάδες από το μεσημέρι 5-6 μποφόρ που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στους 12-13 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια και στους 14-16 στα υπόλοιπα.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, νοτιάδες από το μεσημέρι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια, με σταδιακή συννεφιά από το απόγευμα, βοριάδες κι από το βράδυ νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 11 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά, το Ανατολικό και Ν. Αιγαίο και σταδιακά στα υπόλοιπα, τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα δυτικά, το Α. Αιγαίο και προς το βράδυ στα βορειοανατολικά, όπου θα έχουμε και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και τα ημιορεινά της βόρειας χώρας, πιθανώς πυκνά τη νύχτα.
Αρχικά νοτιάδες 5-7 μποφόρ, από το μεσημέρι σταδιακά βοριάδες έως 6-7 στο Β. Αιγαίο και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Μικρή άνοδος θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια, έως 15-17 βαθμούς, αλλά και παγετός στα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες.

Περισσότερα Εδω