Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Τετάρτης, 15 Μαΐου 2024, σε περιοχή της Αττικής, 52χρονος άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες εργαζόμενος πολυεθνικής εταιρείας, που διαμένει στη χώρα μας, κατέχει υλικό με πορνογραφία ανηλίκων, το οποίο χρησιμοποιεί σε εταιρικές ψηφιακές συσκευές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητό μέσο αποθήκευσης και σκληρός δίσκος, ενώ από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στις συσκευές εντοπίστηκαν φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω