Οι βόρειοι άνεμοι, έντασης μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από των προηγουμένων ημερών, κυρίως στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά προσήνεμα, χωρίς ωστόσο να πέσει κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές. Από την Τρίτη ο βοριάς σταδιακά θα εξασθενήσει και θα περιοριστεί στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει ξανά άνοδο, φτάνοντας προς το τέλος της εβδομάδας πάλι κοντά στους 30 βαθμούς. Ο καιρός προβλέπεται για όλη την εβδομάδα γενικά αίθριος, σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Κάποιες τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης. Οι άνεμοι, βόρειοι βορειοανατολικοί, θα φτάνουν στα δυτικά τα 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 23 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα μόνο σύννεφα το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι, θα φτάνουν τα 5 με 6 και στα ανατολικά τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς, στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια, με λίγα σύννεφα κατά διαστήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Αιγαίου τους 18 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (MSc

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω