Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Ι.Ε.Π.(Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής) με θεματικό άξονα: Ζω Καλύτερα-Ευ Ζην με προσκεκλημένο ομιλητή τον Μαιευτήρα-Γυναικολόγο και Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γκαρά Αντώνιο.

Ο κ. Γκαράς δέχτηκε με μεγάλη προθυμία την πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, για ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄ τάξης με θέμα: Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Απευθυνόμενος στους μαθητές μας, τόνισε πόσο σημαντική είναι η γνώση, η κριτική σκέψη πάνω στο θέμα αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής σε θέματα του φύλου, των δικαιωμάτων, της ψυχικής και σωματικής υγείας. Συζήτησε μαζί τους, για τις αλλαγές που βιώνουν στην εφηβεία και τον τρόπο διαχείρισης αυτών, σεβόμενοι τους εαυτούς τους αλλά και τις σχέσεις τους με τους άλλους. Δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκαν απορίες στους μαθητές της Στ΄ τάξης, οι οποίοι παρακολούθησαν με εκπληκτική ωριμότητα και αμείωτο ενδιαφέρον.

Ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Θεοδώρου Ηλίας ευχαρίστησε τον κ. Γκαρά για την ουσιαστική, μεστή και εμπεριστατωμένη παρουσίασή του και πρόσθεσε πως τα οφέλη των μαθητών και των εκπαιδευτικών που είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν είναι πολλαπλά. Ευχαρίστησε δε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συμβολή του στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω