Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού στάθηκε στη συνέπεια των «πράσινων» αμυντικά και τη σημασία του θετικού αποτελέσματος ενάντια στην Άλμπα Βερολίνου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Του Γιάννη Νικηφοράκη.

Επιπλέον, ο 29άχρονος δε δίστασε να κάνει αυτοκριτική μετά την αποψινή του απόδοση, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα για τη συνέχεια εκπροσωπώντας και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ύστερα από την επικράτηση με 82-67 στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων επί του γερμανικού συλλόγου.

Αναφορικά με τον τρόπο κατά τον οποίον ήλθε η νίκη του «τριφυλλιού», ο Αμερικανός δήλωσε ότι ήταν «μία σπουδαία νίκη για εμάς, δημιουργήσαμε εξαιρετικές φάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αγωνιστήκαμε καλά ως ομάδα, ο Κασελάκης πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση. Παίξαμε ικανοποιητικά, μείναμε εντός παιχνιδιού και κερδίσαμε».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή του εμφάνιση, τόνισε ότι «δεν έπαιξα καλά, ήμουν εκτός ρυθμού και δεν ακολούθησα την υπόλοιπη ομάδα. Ωστόσο, νομίζω πως θα είμαι έτοιμος στο επόμενο ματς. Σκεφτόμουν πολύ περισσότερο από ό,τι έπαιζα, επεξεργαζόμουν τις κινήσεις στο παρκέ αντί να συμμετέχω ενεργά στη δράση. Έχω την πεποίθηση πως τόσο εγώ όσο και ο Παπαπέτρου, θα εμφανιστούμε βελτιωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».

Ολοκληρώνοντας, διέκρινε το βασικό στοιχείο στην προσέγγιση και τη φιλοσοφία του εφετινού Παναθηναϊκού, εντοπίζοντας πως «όταν είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και συνεπείς στα αμυντικά μας καθήκοντα ως σύνολο, τα χαρακτηριστικά αυτά λειτουργούν ως το μεγαλύτερό μας όπλο. Σήμερα, δεν ήμουν συγκεντρωμένος, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο παίξαμε καλά. Το “κλειδί” είναι η άμυνα. Όταν αμυνόμαστε κατά αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι».

Περισσότερα Εδω