Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το παρών στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε και ο Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

ViberViber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Την ίδρυση της ΝΔ την επέβαλε εθνική ανάγκη. Η ΝΔ είναι η απροκατάληπτη εθνική παράταξη και αντιμετωπίζει τα προβλήματα του τόπου με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του έθνους και του λαού». Με τα λόγια αυτά, του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, ξεκίνησε την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Ν.Δ. ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επισημαίνοντας ότι ισχύουν σήμερα ακριβώς όπως ίσχυαν πριν 48 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ΝΔ για σχεδόν μισό αιώνα αποτελεί την εθνική παράταξη που υπηρετεί το γενικό συμφέρον. Το καλό όλων των Ελλήνων, όχι μόνο κάποιων ή των λίγων. Με ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια και αλήθεια! Είμαστε η παράταξη εκείνη που έκανε πράξη τη ρήση του Δ. Σολωμού ότι “Το εθνικό είναι το αληθές”. Το κάναμε πάντοτε βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας πάνω από κομματικές σκοπιμότητες», είπε και επικαλέστηκε αλήθειες που είπαν στον ελληνικό λαό πρώην αρχηγοί της ΝΔ, όπως ο Κων. Μητσοτάκης (1994) για τον υπερβολικό δημόσιο δανεισμό, ο Κώστας Καραμανλής για την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση (2009) και ο Αντώνης Σαμαράς για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας (2015).

Στο σημείο αυτό ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι η τεράστια διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από τα άλλα κόμματα είναι η αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης, οι αλήθειες που λέει διαχρονικά, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατά την 5ετία της διακυβέρνησής του δεν προστάτευσε το κύρος της χώρας και την εθνική οικονομία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο το ΚΙΝΑΛ ηττήθηκαν ιδεολογικά και μεταλλάχθηκαν για να επιβιώσουν.

Στον αντίποδα, όπως είπε ο βουλευτής, η Ν.Δ. από το 1974 παραμένει σταθερή στην ιδεολογία της, στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό που δικαιώθηκε ξανά και ξανά, φέρνοντάς τη πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. «Είμαστε περήφανοι γιατί ανήκουμε στο μόνο κόμμα που από την ίδρυση του κράτησε αναλλοίωτο όχι μόνο το περιεχόμενο του αλλά και αληθινή τη σχέση του με τους Έλληνες πολίτες. Αυτό που αποκάλεσε τόσο επιτυχημένα ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης “Συμφωνία Αλήθειας”», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Ν.Δ. τα τελευταία τρία χρόνια, τονίζοντας ότι πάλεψε για να δικαιώσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και τα κατάφερε. Από τον Ιούλιο του 2019 υλοποιεί μεθοδικά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: μείωσε φόρους, ενίσχυσε τους πλέον ευάλωτους, ψηφιοποίησε το Δημόσιο και έφερε ανάπτυξη με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές. «Στον πρωθυπουργό πιστώνεται προσωπικά η μεγάλη επιτυχία των 100 δις ευρώ που εξασφάλισε για την Ελλάδα από το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και την Κοινή Αγροτική Πολιτική», είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για αναμφισβήτητη δικαίωση των πολιτικών της επιλογών που ήρθε να επιβεβαιώσει την παγιωμένη ιδεολογική κυριαρχία της ΝΔ. «Παρά τις δυσκολίες, οι πολίτες εκτιμούν την εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και αναγνωρίζουν ότι τηρούμε την «Συμφωνία Αλήθειας» που υπογράψαμε. Αυτή την αλήθεια θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και μετά από 2 χρόνια, όταν θα γιορτάζουμε μισό αιώνα ΝΔ», κατέληξε ο βουλευτής.

FacebookFacebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google NewsGoogle News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω