Στα πλαίσια της Υλοποίησης Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2023-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ευυδρίου Λόφου συμμετέχουν στον τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων με το πρόγραμμα «Ο αρχαιολογικός χώρος Λόφος Χτούρι». Στην κορυφή αυτού του λόφου σώζονται ερείπια αρχαίας πόλης με δύο οχυρωματικούς περιβόλους και η οποία αποτελούσε μέρος του βασιλείου της Φθίας.

Την Πέμπτη 18/4/2024 τα παιδιά επισκέφτηκαν τον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο Λόφο Χτούρι και είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημακόπουλο Ιωάννη και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου κ. Ατόσογλου Σοφοκλή. Οι μαθητές είχαν συντάξει και τους επέδωσαν επιστολή ζητώντας την περιποίηση και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου. Στη συνέχεια, περπάτησαν στους πρόποδες του λόφου, θαύμασαν το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, έκαναν τις παρατηρήσεις τους και μίλησαν με κάτοικο της περιοχής για τους θρύλους και τις ιστορίες που συνοδεύουν από την αρχαιότητα το λόφο αυτό. Τέλος, τα παιδιά ετοίμασαν και γεύτηκαν μια γλυκιά συνταγή των αρχαίων με δημητριακά, αποξηραμένα φρούτα και μέλι.

Το σχολείο μας με αυτό το πρόγραμμα συμμετέχει στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω