«Διατηρώ το δικαίωμα να ψηφίζω κατά συνείδηση με βάση τα πιστεύω μου. Στη διαδρομή μου νομίζω έχω αποδείξει ότι αυτά και η συνείδησή μου είναι που καθορίζουν τις επιλογές μου. Από κει και πέρα δεν μπορεί να ασκείται τέτοιο μπούλινγκ από μερίδα συναδέλφων σας που γίνονται “βασιλικότεροι του βασιλέως”, στερώντας το δικαίωμα της επιλογής (κατά συνείδηση) από τον βουλευτή». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στον στα Parapolitika 90,1 FM και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους κ.κ. Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή και απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση απέναντι στον νόμο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων.

Η ΝΔ δεν είναι λόχος…

Ο κυβερνητικός βουλευτής για το ίδιο ζήτημα υπογράμμισε ότι «ο κόσμος με τον οποίο εγώ μιλώ, και είναι ο κόσμος της βάσης και ευρύτερα της ΝΔ, είναι αρνητικός. Δεν έχω ακούσει πολίτες να με προτρέπουν να το ψηφίσω. Αντιθέτως, ακούω πολίτες οι οποίοι μου ζητούν να το καταψηφίσω. Και εδώ θα πρέπει να πούμε ότι είναι προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη

-σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος έδωσε το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση. Που αναγνώρισε το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδησης, που το ίδιο το Σύνταγμα δίνει στον βουλευτή για τέτοια ζητήματα, αξιακά, ταυτοτικά. Δεν είναι λόχος η ΝΔ, όπως θέλει να κάνει ο κ. Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το δικαίωμα το αναγνωρίζει ο αρχηγός της ΝΔ στους βουλευτές του κόμματος και στους υπουργούς τους ίδιους που μετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο».

Χάρη στον Μητσοτάκη…

Ο Θεσσαλός πολιτικός σχετικά με το αγροτικό ζήτημα επισήμανε ότι «το πρόβλημα, ξεκίνησε με τις κακές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ των κοινοτικών ενισχύσεων. Με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είχαμε λιγότερες ενισχύσεις, όχι γιατί η χώρα έλαβε λιγότερους πόρους -χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα διατήρησε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ, ενώ σε άλλες χώρες μειώθηκαν- όμως άλλαξε ο τρόπος καταβολής τους. Δυστυχώς, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν προετοίμασε εγκαίρως τους αγρότες. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν προετοίμασαν εγκαίρως τους αγρότες, γιατί η ΚΑΠ θέτει πια μια σειρά από διάφορες προδιαγραφές. Υπάρχουν τα λεγόμενα οικολογικά σχήματα, τα οποία, επίσης, επιδοτούνται.

Δηλαδή, ο αγρότης οφείλει να χρησιμοποιεί μια σειρά από διαφορετικές καλλιεργητικές μεθόδους ή άλλες καλλιέργειες εναλλακτικές ή αγρανάπαυση, προκειμένου να λάβει το σύνολο των επιδοτήσεων που λάμβανε το προηγούμενο διάστημα. Η χώρα δεν ήταν έτοιμη, γι’ αυτό και μετακινήθηκαν οι πληρωμές, και αναμένουμε τον Μάρτιο, πρώτα ο Θεός, να υπάρχει αυτή η συμπληρωματική πληρωμή των ενισχύσεων που δεν έλαβαν τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο, αφότου και ξεκίνησε το βασικό πρόβλημα».

Να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα…

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημείωσε ότι σχετικά με την αντιμετώπιση των αγροτών «υπήρξαν λάθη και καθυστερήσεις. Όταν ανακοινώνουμε χρονοδιαγράμματα και δεν τηρούνται. Όταν οι ίδιοι οι αγρότες μιλούν για συμπεριφορές που τους ενοχλούν για να μη χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό. Δεν έχει νόημα, αλλά σας είπα ότι όλα αυτά συνέδραμαν αν θέλετε, στο να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Το ζήτημα είναι ότι κάνουμε αναλύσεις για τον αγροτικό ξεσηκωμό, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, με εργαλεία του χθες, λέγοντας ότι είναι υποκινούμενες ή ότι είναι εθιμικού χαρακτήρα, γιατί γίνονταν και τα τελευταία χρόνια και δεν συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πρώτα απ’ όλα, σε επίπεδο ΚΑΠ, με τις προδιαγραφές που βάζει η ΕΕ. Και βλέπετε να έχουν βγει αγρότες στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, να απειλούν να μπουν στο Παρίσι, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη γειτονιά μας στη Βουλγαρία. Όταν οι αγρότες όλης της Ευρώπης είναι στο πόδι και εμείς, με εργαλεία του χθες, αναλύουμε το σήμερα, κάτι δεν πάει καλά. Άρα, λοιπόν, το πρώτο είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και μετά να το λύσουμε. Άμα δεν αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα πώς θα το λύσουμε;».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/0caCzRAxibY

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω