Για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της της Γενικής συνέλευσης και των εκλογών την ημέρα της αργίας του Αγίου Αχιλλείου κάνουν λόγο οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (ΑΔΗΚ) σε ανακοίνωση τους, τονίζοντας ότι έχει πορταθεί η αλλαγή της ημερομηνίας, χωρίς ωστόσο αυτό να ληφθεί υπόψη. Πιο αναλυτικά:

Τις ημέρες που η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της, Άγιο Αχίλλειο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να διεξαχθούν τόσο η Γενική Συνέλευση όσο και οι εκλογές για την ανάδειξη των Αντιπροσώπων για το 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου του 2024.

Παρά την πρόταση μας για διεξαγωγή της Γενικής συνέλευσης και των Εκλογών μετά το τέλος των πανελλαδικών και ενδοσχολικών εξετάσεων, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΣΥΝΕΚ αποφάσισαν η Γενική συνέλευση να γίνει την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, παραμονή του Αγίου Αχιλλείου και μια μόλις ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων από τις διακοπές του Πάσχα και οι εκλογές την Πέμπτη ,16 Μαΐου 2024, ενώ έχει μεσολαβήσει η αργία του Αγίου Αχιλλείου για τα σχολεία της πόλης της Λάρισας .

Δεν αντιλαμβανόμαστε αυτή την βιασύνη. Υποθέτουμε ότι εκτελούν εντολές των κεντρικών συνδικαλιστικών παρατάξεων τους, προκειμένου να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι το Συνέδριο για να διαμορφώσουν το κατάλληλο γι’ αυτούς κλίμα. Από τη συμπεριφορά τους αυτή, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν τους ενδιαφέρει η συμμετοχή των συναδέλφων. Όσο λιγότεροι συνάδελφοι προσέλθουν τόσο καλύτερα γι αυτούς.

Με ανακοινώσεις τους κόπτονται για την συμμετοχή σας στις εκλογικές διαδικασίες, όμως με τις πράξεις τους ουσιαστικά αποτρέπουν την δική σας συμμετοχή.

Ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί μέσα στις διακοπές του Πάσχα και θα γίνει με μηνύματα , email και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Η παράταξη μας θα είναι παρούσα στην εκλογική διαδικασία παρά το γεγονός ότι για άλλη μία φορά δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για υβριδικές εκλογικές διαδικασίες, γιατί έχουμε αποφασίσει να δίνουμε τις μάχες μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα.

Για να είναι επιτυχείς οι μάχες θα πρέπει να έχουμε δύναμη και τη δύναμη αυτή μπορείτε να μας τη δώσετε μόνο εσείς.

Σας μιλάμε με τη φωνή της λογικής και σας καλούμε να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο των ΑΔΗΚ, για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα μας.

Να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

  • Την Οικονομική αναβάθμιση μας
  • Την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων
  • Την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών που να καλύπτουν τα κενά
  • Την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
  • Την εργασιακή μας ασφάλεια και την νομική κάλυψη
  • Τις αναγκαίες αλλαγές στους νόμους για την αυτό- αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ατομική αξιολόγηση , για να μην είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία

Δώστε μας τη δύναμη για να σας εκπροσωπήσουμε στο 21ο συνέδριο της ΟΛΜΕ Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο των ΑΔΗΚ για να ακούγεται η δική σας φωνή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω