Δεκτή έγινε η πρόταση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου να τοποθετηθούν στη Βουλή, κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων και στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, καθώς και εκπρόσωποι της Επιτροπής Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (ΕΔΥΘΕ), με τους οποίους είχε πρόσφατα συνάντηση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε γίνει αποδέκτης σχετικών αιτημάτων με αφορμή τη σύσταση του νεοπαγούς Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, που προβλέπεται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ζήτησε τον λόγο κατά την έναρξη της συζήτησης για να προτείνει τους ανωτέρω φορείς, ώστε να ακουστούν οι παρατηρήσεις τους και να ληφθούν υπόψη, καθώς αφορούν στο εργασιακό μέλλον των υπό συγχώνευση οργανισμών.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Χρήστο Μπουκώρο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι κατανοεί πως «η υπερπληθώρα προτάσεων δημιουργεί ένα πρόβλημα στο Προεδρείο που καλείται να επιλέξει αναλογικά, όπως είπατε κι εσείς, τους φορείς. Επειδή, όμως, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος συστήνεται ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ) και προέρχεστε από τη Θεσσαλία, κ. πρόεδρε, και γνωρίζετε τις τεράστιες ζημιές και καταστροφές που προκλήθηκαν από τον Daniel, θα ήθελα να παρακαλέσω το Προεδρείο να δείξει μια ιδιαίτερη ανοχή στους φορείς που άπτονται του ΟΔΥΘ, όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΕΔΥΘΕ, το ΓΕΩΤΕΕ Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ), οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Υδάτων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης. Θα παρακαλούσα να ακουστεί η φωνή τους γιατί είναι κάτι σημαντικό, είναι μια καινοτομία μεγάλη η αλλαγή που επέρχεται πλέον στη διαχείριση των υδάτων στον θεσσαλικό κάμπο και, φαντάζομαι, ότι θα είναι και ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει και για τα υπόλοιπα υδατικά διαμερίσματα της χώρας».

Με την ολοκλήρωση της επί της αρχής συζήτησης του νομοσχεδίου υπήρξε, εκ μέρους της γραμματείας της κοινοβουλευτικής επιτροπής, συνεργασία με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, προκειμένου να αποσταλούν οι προσκλήσεις στους φορείς της Θεσσαλίας που θα συνεισφέρουν με παρατηρήσεις και προτάσεις στην επεξεργασία του νομοσχεδίου.

Στην επί της αρχής εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας» παρέστησαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, η υφυπουργός κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω