Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί από το απόγευμα της Παρασκευής 26/4 το διαζύγιο της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου.

Το ζευγάρι μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας – τα έξι εξ αυτών υπήρξαν παντρεμένοι – και την απόκτηση δυο παιδιών, του Μάξιμου και της Σιέννας, αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Με αφορμή την ανακοίνωση μέσω της οποίας έκαναν γνωστή την είδηση του χωρισμού τους, η Ναταλία Γερμανού, θέλησε να εκφράσει τις δικές της σκέψεις το μεσημέρι του Σαββάτου 27/4 μέσα από την εκπομπή της.

«Θα μου επιτρέψετε μόνο μία προσωπική, καθαρά προσωπική, τοποθέτηση. Να τους ευχηθώ κατ’ αρχάς τα καλύτερα στους ξεχωριστούς δρόμους πια που θα τραβήξουν ο καθένας στη ζωή του. Παρά το γεγονός ότι σέβομαι πολύ το γεγονός ότι ζητούν διακριτικότητα από τους δημοσιογράφους και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γιατί υπάρχουν παιδιά στη μέση, πάντα θα με ξενίζει το γεγονός ότι η διακριτικότητα είναι λες και και είναι αποκλειστικό προνόμιο μόνο όσων έχουν παιδιά». είπε αρχικά η Ναταλία Γερμανού.

«Δηλαδή όταν ένα ζευγάρι χωρίζει και δεν έχει παιδιά, είναι δηλαδή βορρά των δημοσιογράφων; Δηλαδή μπορούμε να τους ξεσκίζουμε ελεύθερα, να τους παρακολουθούμε και να τους ρωτάμε «γιατί χωρίσατε, σας κεράτωσε;» ή «γιατί χωρίσατε, τον πιάσατε με άλλη;»; Με πολύ σεβασμό σε όσους είναι γονείς» πρόσθεσε η παρουσιάστρια και κατέληξε,

«Παρόλα αυτά δεν θα έπρεπε, η διακριτικότητα θα έπρεπε να αφορά τους πάντες. Τον χωρισμό των ανθρώπων οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε με διακριτικότητα είτε τα ζευγάρια έχουν παιδιά είτε όχι. Γιατί ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος, όπως έχει πει και ο ποιητής, πονάει για όλους τους ανθρώπους».

Περισσότερα Εδω