Οργή για δήμο και περιφέρεια που έχουν αφήσει συμπολίτες τους χωρίς βοήθεια – Νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινάει από την Τρίτη

Το μήνυμα ότι αν δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ο χειμώνας θα είναι ο δυσκολότερος όλων των εποχών πέρασαν οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

 

Ξεκινώντας νέο κύκλο κινητοποιήσεων από την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, οι συνταξιούχοι πρόταξαν ως βασικό πρόβλημα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν δεκάδες συνταξιούχοι στις γειτονιές της Νεάπολης, του Παλιού Λιμεναρχείου και των Αλυκών ακόμη και δύο μήνες μετά την πρώτη κακοκαιρία. Ακόμη και σήμερα δεκάδες συνταξιούχοι έχουν ξεσπιτωθεί και αδυνατούν να επιστρέψουν στις οικείες τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι λάσπες ξεπερνούν τους 30 πόντους.

«Οι συνταξιούχοι συμπολίτες μας είναι καταδικασμένοι σε αυτές τις περιοχές. Δεν έχουν καμία βοήθεια ούτε από τον δήμο Βόλου ούτε από την Περιφέρεια. Οσες προσπάθειες προσέγγισης έχουν γίνει με τους αρμόδιους φορείς έχουν αποβεί άκαρπες. Πρέπει αυτά τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας.

Οι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διαμαρτυρόμενοι για τις «κουτσουρεμένες συντάξεις, το ανύπαρκτο σύστημα υγείας, τη μετωπική σύγκρουση με την ακρίβεια, αλλά και τη φτωχοποίηση που έχουν υποστεί τα τελευταία 13 χρόνια οι συνταξιούχοι».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων εμπόρων Μαγνησίας Γιάννης Γεωργακόπουλος οι συνταξιούχοι σηκώνουν τα βάρη του πολιτικού συστήματος, ενώ από την πλευρά της η αντιπρόεδρος των συνταξιούχων δημοσίου Βούλα Ευθυμίου τόνισε ότι οι συνταξιούχοι βγαίνουν και πάλι στον δρόμο του αγώνα, καθώς τα προβλήματα είναι, πλέον, συσσωρευμένα.

«Εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία δεχόμαστε καταιγίδα περικοπών των συντάξεων, των δώρων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας. Τώρα δεχόμαστε καταιγίδα ανατιμήσεων, σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά και την ενέργεια. Δεχόμαστε και μία καταιγίδα ψεύδους και κοροϊδίας από την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μαγνησίας Κώστας Γερογιάννης για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους όλα αυτά τα χρόνια.

«Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο» εκφράστηκε από όλους τους εκπροσώπους καλώντας σε μαζική συσπείρωση των συνταξιούχων όλων των κλάδων. Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και της ΑΓΕΤ διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την αύξηση σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού, την άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, αλλά και να αποδίδεται η σύνταξη χηρείας στο 70% του αποθανόντος.

Ωστόσο, οι ίδιοι μίλησαν για ένα «ανύπαρκτο σύστημα υγείας» ζητώντας δημόσιο και δωρεάν σύστημα σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας του νομού και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές ευγηρίας.

Αναφορικά με τις καταστροφές που έπληξαν τη Μαγνησία οι συνταξιούχοι διεκδικούν να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές συνταξιούχοι και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

 

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

https://connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v18.0&appId=691376065076076

Περισσότερα Εδω