Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας απειλές για την Κύπρο, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν να επιβάλει τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου και, εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε» σημείωσε ο Τ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε: «Στην ανατολική Μεσόγειο κάναμε το πιο σημαντικό άλμα με τη συμφωνία και με τη Λιβύη. Η Τουρκία και η Λιβύη επέδειξαν αποφασιστικότητα τόσο στην έρευνες όσο και στις γεωτρήσεις. Τώρα θα κάνουμε από κοινού σεισμολογικές έρευνες με τη Λιβύη και θα κάνουμε επίσης και γεωτρήσεις. Εξ αιτίας αυτού έχει ενοχληθεί η Ελλάδα επειδή δεν έχουν τα μέσα. Δεν έχουν τα δικαιώματα που έχουμε εμείς σε αυτή την περιοχή».

«Όσον αφορά την Κύπρο, δεν θα αφήσουμε ποτέ κανέναν να επιβάλει τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου και, εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε:  «Προς το παρόν, τα πλοία μας βρίσκονται σε κατάσταση ατμού, λαμβάνουν αυτά τα μέτρα, εάν κάποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, ανά πάσα στιγμή θα ληφθούν και δεν αποφεύγουμε τις διαπραγματεύσεις. Ας γνωρίζουν να σέβονται την Τουρκία».

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Περισσότερα Εδω