Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, εξέφρασε την επιθυμία της Μεγαλονήσου για να διεξαχθούν εκεί οι αγώνες της Ελλάδας εν όψει του Eurobasket του 2025.

Στη διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ως επίτιμο καλεσμένο, τονίστηκε ότι η φιλοξενία της Ελλάδας αναμένεται να φέρει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα.

Ο κ. Μουζουρίδης επεσήμανε πως: «Λόγω των αδελφικών σχέσεων με την Ελλάδα και του επιπέδου της ελληνικής ομάδας, δηλώνουμε ότι θέλουμε να γίνουν στην Κύπρο οι αγώνες της Ελλάδας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα πάρει την πρόκριση δηλώνουμε ότι η Κύπρος επιθυμεί να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων της Ελλάδας γεγονός που θα φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, κ. Πετρίδης ανέφερε: «Η Κύπρος είναι μία χώρα ταυτισμένη με τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού. Η μεγαλύτερη ανάταση και περηφάνια ήταν το 1987 όταν και ξεχυθήκαμε στους δρόμους ως Κύπριοι να πανηγυρίσουμε την επιτυχία της Ελλάδας. Ήταν η μέρα που σηματοδότησε την εξέλιξη του αθλήματος για τις επόμενες γενιές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Είναι πρόκληση για μία χώρα όπως η Κύπρος και εύχομαι με τη βοήθεια ακόμα μιας χώρας να φιλοξενήσουμε την διοργάνωση των αγώνων της «Επίσημης Αγαπημένης»».

Τέλος, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Είμαι ενθουσιασμένος και αισιόδοξος γιατί υπάρχει διάθεση από όλους να φέρετε αυτό το εγχείρημα σε ευτυχή κατάληξη».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Περισσότερα Εδω