Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η διήμερη εκδήλωση του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Οι μικροί μαθητές των νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της Λάρισας, ενημερώθηκαν και συζήτησαν με την κτηνίατρο Δρ Κατερίνα Λουκάκη για τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και το φυσικό περιβάλλον, ζωγράφισαν, έπαιξαν και διασκέδασαν στους χώρους του Πάρκου Καινοτομίας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση στρογγυλής τράπεζας υπό την προεδρία και συντονισμό του καθηγητή Ιατρικής κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη με θέμα τις ανθρώπινες δραστηριότητες με τη βοήθεια των ζώων συντροφιάς, όπου συζητήθηκαν η επίδραση της θεραπευτικής παρέμβασης των ζώων σε παιδοογκολογικούς ασθενείς, σε ΑΜΕΑ, σε ασθενείς με άνοια και κατάθλιψη, καθώς και η δυνατότητα αυτές οι παρεμβάσεις να επεκταθούν στο μέλλον σε σωφρονιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση και στο πως αυτές οι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν ευχάριστες και αποδεκτές και από την πλευρά των ζώων.

Στη συνέχεια, στο πάρτυ MAZI που ακολουθήσε, οι μικροί τετράποδοι φίλοι απόλαυσαν τις λιχουδιές από το DOG BAR που στήθηκε ειδικά για αυτούς, φωτογραφήθηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για βόλτες στο πάρκο.

Ήταν η πρώτη φορά που μια εκδήλωση στην πόλη μας φιλοξένησε σε κλειστό χώρο τόσους πολλούς τετράποδους συντρόφους, οι οποίοι μαζί με τους κηδεμόνες τους γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα των ζώων.

Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική χορηγία των εταιριών Ceva, Premier Shukuroglou, Virback, Pet Interest και PetPassalis.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω