Σε ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Λαρισαίων αναφέρει τα εξής:

«Την Πέμπτη 25/4, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, έλαβε χώρα μια σημαντική διαδικασία, η 2η Ειδική Συνεδρίαση για τη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής. Η Συμπαράταξη Λαρισαίων επέλεξε να κάνει 4 σημαντικές παρεμβάσεις:

• Αναδείξαμε την ανάγκη δημιουργίας στον Δήμο μας ενός ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου. Η εισήγηση της Δημοτικής Συμβούλου της Συμπαράταξης, Ιωάννας Καραβάνα, αντιμετωπίστηκε θετικά.

Περιμένουμε την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών από την Δημοτική Αρχή της πόλης μας, καθώς η συνεργασία όλων των φορέων της πόλης είναι επιβεβλημένη για την οργάνωση και λειτουργία της πρώτης ανάλογης δομής από Δήμο στη χώρα μας.

• Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπαράταξης, Γιώργος Ζαούτσος, ζήτησε εξηγήσεις για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην πραγματοποιούνται ενταφιασμοί την Κυριακή και τις αργίες. Το συγκεκριμένο ζήτημα προκάλεσε τις διαμαρτυρίες εκατοντάδων συμπολιτών μας και οδήγησε την Δημοτική Αρχή σε αναδίπλωση, με τον Δήμαρχο, κο Μαμάκο να ανακαλεί την απόφαση.

• Διευκρινήσεις για το αν η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει επαρκώς τους πλημμυροπαθείς για την κατ’ εξαίρεση απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη που δικαιούνται επί δύο έτη ζήτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπαράταξης, Θάνος Αδαμόπουλος. Η συγκεκριμένη παροχή είχε ψηφιστεί ομόφωνα από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις επί δημαρχίας Απόστολου Καλογιάννη. Μόλις 165 είναι, οι αιτήσεις επί του παρόντος. Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου, κου Μαμάκου για ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης.

• Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Σούλτης, Ντίνος Διαμάντος και Δημήτρης Μαβίδης ζήτησαν να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με το έργο του δακτυλίου που αφορά τη διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα. Παρά τα δημοσιεύματα, η Δημοτική Αρχή δήλωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Θα περιμένουμε ενημέρωση, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση αλλαγών οι όποιες καθυστερήσεις δεν θα πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ.

Ως προς τα υπόλοιπα, στάθηκε αδύνατο να κατανοήσουμε πώς γίνεται, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, να αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες για την 3η ηλικία στον Δήμο μας διά της… καταργήσεως δύο ΚΑΠΗ! Τις διαμαρτυρίες μας ακολούθησε διορθωτική κίνηση του Δημάρχου που… συμπλήρωσε την εισήγηση, ανατρέποντάς την, δηλώνοντας ότι το ΚΑΠΗ της Νεάπολης δεν θα καταργηθεί, αλλά θα μεταφερθεί.

Θα συνεχίσουμε, βεβαίως, ως Συμπαράταξη να εξετάζουμε με ευθύνη τις αποφάσεις που προωθούνται σε τέτοιους ευαίσθητους τομείς για τον Δήμο μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω