Ζευγάρωσε τις νίκες του επί της ΑΕΚ στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ και με δύο νίκες πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου στις 22 Μαΐου, όπου έχει ήδη προκριθεί ο Ολυμπιακός.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τη πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Σφιντέρσκι που σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στον πεσμένο Τσιντώτα και απομακρύνθηκε.

Στο 36’ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι που έφυγε έξω, ενώ η ΑΕΚ έκανε τη πρώτη τελική της στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με το δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Λόπες.

Στο 46’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Αουγκούστο που κόντραρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι. Η μπάλα άλλαξε φάλτσα και ο Τσιντώτας δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού (60’) ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σφιντέρσκι από τον Γαλανόπουλο στη περιοχή, αλλά ο Βιεϊρίνια που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια για τον ΠΑΟΚ το σουτ του Ανσαριφάρντ στο 67’, όμως η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 69’ με την κεφαλιά του Γαλανόπουλου (0-1) που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 84’ ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα με το δυνατό σουτ από πλάγια θέση του Κρμέντσικ (1-1) και στο 6ο  λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ολική ανατροπή του σκορ με τον Ζίφκοβιτς που με λόμπα «κρέμασε» τον Τσιντώτα για το τελικό 2-1.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ντοβέρι (Ιταλός)

Κίτρινες: Ινγκασον, Βιεϊρίνια, Κρμέντσικ, Σβάρνας, Ανσαριφάρντ, Γαλανόπουλος, Νεντελτσιάρου,

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77′ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (97′ Λύρατζης), Ουάρντα (87′ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (77′ Κρμέντσικ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (88′ Κοσίδης), Νεντελτσιάρου, Λόπες (62′ Μιτάϊ), Βασιλαντωνόπουλος (88′ Νταντσένκο), Κρίστιτσιτς (62΄Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (62΄Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ

Περισσότερα Εδω