Τον… Γολγοθά των κατοίκων στην οδό Αλωπεκής στη Λάρισα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.

Πρόκειται όπως εξήγησε για ένα έργο που ξεκίνησε με ανάθεση της ΔΕΥΑΛ από τον περασμένο Μάιο «προκειμένου να τοποθετηθούν κανάλια και φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων. Έργο που ήταν τελείως απαραίτητο μετά την κατασκευή του δρόμου έμπροσθεν της ΔΕΥΑΛ και που είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά να πραγματοποιήσει η ΔΕΥΑΛ ή/και ο Δήμος Λαρισαίων.

Προς το τέλος Μαΐου το έργο σταμάτησε χωρίς να γνωρίζει κάποιος με σιγουριά το λόγο. Οι κάτοικοι απευθύνονται στον Δήμο Λαρισαίων και παίρνουν ως απάντηση ότι είναι θέμα της ΔΕΥΑΛ, λες και δεν είναι πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ ο κ. Δήμαρχος και αντιπρόεδρος ο αντιδήμαρχος κ. Μαβίδης. Όταν δε απευθύνονται στη ΔΕΥΑΛ λαμβάνουν ως απάντηση ότι βρίσκονται στα δικαστήρια με την εργολαβία».

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Μαβίδης εξήγησε πως το σχετικά με το έργο ρύθμισης ομβρίων υδάτων για συνολικό μήκος 800 μέτρων αγωγών, υπολείπονται 250 μέτρα στην Αλωπεκής, ενώ πρόσθεσε πως το έργο σταμάτησε γιατί «ο εργολάβος έχει προσφύγει στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας να πληρωθεί πράγματα τα οποία δε δικαιούται».

Ο κ. Μαβίδης διαβεβαίωσε πως «εντός του 2022 θα τελειώσει το έργο» διευκρινίζοντας ότι «το ζήτημα των τομών αν δε το τελειώσει ο εργολάβος, που δεν το έχει κάνει για τους δικούς του λόγους… θα επιληφθεί η ΔΕΥΑΛ και θα το χρεώσει τον εργολάβο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων θα επιληφθεί του υπολοίπου του ολοκλήρου του έργου και θα τελειώσει το έργο».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω