Με πληρότητα στο παρκέ, καθώς σήμερα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν οι Ζερμέιν Λοβ, Μάλκομ Γκρίφιν, Μάρβιν Τζόουνς- ολοκληρώνοντας έτσι τις αφίξεις των ξένων καλαθοσφαιριστών της ομάδας για τη νέα περίοδο- μπήκε στο γήπεδο για προπόνηση ο ΠΑΟΚ. Οι τρεις Αμερικανοί, με την άφιξή τους στην πόλη, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μετακινήθηκαν απευθείας στο PAOK Sports Arena και τέθηκαν στη διάθεση του Αρη Λυκογιάννη.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» , λίγο πριν δώσει οδηγίες στους καλαθοσφαιριστές του, τοποθετήθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου, αναφέροντας αρχικά:

«Συγκεκριμένα, από την αρχή, ήταν τα πλαίσια στα οποία θέλαμε να κινηθούμε για τη στελέχωσή μας. Δεν κάναμε υπερβολές στις κινήσεις μας. Κάναμε μια μικρή προσαύξηση, σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό. Τους βασικούς στόχους που θέλαμε τους καταφέραμε, πλησιάσαμε και κάποια παιδιά που δεν τα δελεάσαμε για να συμφωνήσουν μαζί μας. Σε γενικές γραμμές, πετύχαμε αυτό που θέλαμε, ήμασταν κοντά στο να πετύχουμε το απόλυτο στις μεταγραφικές επιδιώξεις μας».

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Ηρθαν στην ομάδα, κυρίως σε ό,τι αφορά στον ελληνικό κορμό, παιδιά που θα μας δώσουν βάθος, θα βοηθήσουν να είμαστε σκληροί στο αμυντικό κομμάτι και να λειτουργήσουμε καλύτερα στο ανοικτό γήπεδο. Αρκετά από τα στοιχεία της περυσινής σεζόν θα τα έχουμε ίδια».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πίεση για θετικά αποτελέσματα στην ομάδα και τον ίδιο, με βάσει την περυσινή πετυχημένη σεζόν που έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Δουλεύοντας σε μια ομάδα με κοινό, ανέκαθεν υπάρχουν προσδοκίες. Τα τελευταία δύο χρόνια η οικονομική αβεβαιότητα δεν έδινε τη δυνατότητα να υπάρχουν προσδοκίες για την ομάδα. Αυτό που καλλιεργεί τις προσδοκίες περισσότερο, θεωρώ πως είναι η οικονομική σταθερότητα. Κάναμε κινήσεις που μας ικανοποιούν, χωρίς να ξεφύγουμε οικονομικά. Πίεση προσωπικά δεν αισθάνομαι καμία. Πάντα υπάρχει πίεση στο να παίρνεις νίκες. Είμαστε ξεκάθαροι στο τι θέλουμε να κάνουμε».

Για το τι προσδοκά να πετύχει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν, εξήγησε: «Η μαγική λέξη είναι σεβασμός. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό της μπασκετικής κοινότητας, το να εμπνεύουμε τον σεβασμό απέναντι σε όλους, κυρίως λόγω του τρόπου που θα παίζουμε, αυτό θα είναι το πρώτο κομμάτι της επιτυχίας μας. Θέλουμε νίκες, κοιτάμε προς τα πάνω. Εχουμε βλέψεις, φιλοδοξίες και κίνητρα. Οταν αρχίζει η χρονιά δε σημαδεύεις τον στόχο σου. Οι ομάδες είναι αρκετά ενισχυμένες για τη νέα χρονιά. Το τοπίο στη διάρκεια της σεζόν στην Ελλάδα πιστεύω θα ειναι ίδιο με άλλες σεζόν, πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων».

Κατέληξε ο Λυκογιάννης λέγοντας: «Ο πρώτος μήνας θα είναι ο πιο δύσκολος , εκεί έχουμε να δώσουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό έπαιξε ρόλο στην επιθυμία μας να κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά από πέρυσι και στην πορεία να προσπαθήσω να βρω, με βάσει και τις άλλες επαφές που έγιναν, παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα στο παρελθόν. Η φετινή χρονιά είναι λίγο διαφορετική, θα δούμε τις σχέσεις μεταξύ μας και σε δύσκολες στιγμές. Αισθάνομαστε αρκετά καλά. Γενικά, ήταν ήρεμη η μεταγραφική περίοδος. Είμαι σε μεγάλη ομάδα, ήταν ευκολότερο να… πουλήσω αυτά που ήθελα σε παίκτες. Μας οδήγησαν κάποιες καταστάσεις στις τελικές μας επιλογές. Ισως ήταν η πρώτη χρονιά που συνάντησα τόσες πολλές επιλογές, σε λογικά οικονομικά δεδομένα, για τη θέση ‘5’».

Παίρνοντας… σκυτάλη από τον προπονητή του, δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Καμπερίδης. Ο 22χρονος φόργουορντ, ο οποίος λίγο πριν το τέλος της περυσινής περιόδου ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ για άλλα δύο χρόνια και για τη νέα περίοδο θα έχει συμπαίκτη τον αδερφό του, Μιχάλη, είπε: «Είμαι ευχαριστημένος που ανανέωσα για δύο χρόνια με τον ΠΑΟΚ, έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να έχω συμπαίκτη τον αδερφό μου, το είχα όνειρο από παιδί! Εγώ τον έπεισα να έρθει, του το έλεγα από πέρυσι. Ακόμη, βέβαια, δεν το έχουμε ζήσει πολύ, ανυπομονούμε να δούμε πως είμαστε στο γήπεδο. Θα βοηθήσει το ότι θα έχουμε ο ένας τον άλλον».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ στη νέα περίοδο, τόνισε: «Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να πάμε όσο γίνεται καλύτερα και όσο ψηλότερα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για το θετικό αποτέλεσμα».

Ο Ζερμέιν Λοβ, με τη σειρά του, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι ξανά εδώ, δεν έχω πολλά να πω λόγια, είναι όλα θέμα δουλειάς. Νιώθω καλά που είμαι ξανά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ηταν λίγο τρελές οι τελευταιες 24 ώρες με το ταξίδι της επιστροφής».

Για την απόφασή του να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον «Δικέφαλο» ανέφερε: «Δεν ήθελα να πάω πουθενά αλλού! Επαιξε ρόλο στην απόφασή μου και τα όσα βίωσα στο γήπεδο της Τούμπας, με τους φιλάθλους της ομάδας, την τελευταία μέρα πριν επιστρέψω στην Αμερική, όταν τελείωσε η περυσινή περίοδος. Το ήξερα σαν αντίπαλος, ένιωσα και σαν μέλος του ΠΑΟΚ την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος. Είμαι χαρούμενος που θα το ζήσω και παίζοντας για την ομάδα. Πάνω από όλα, όμως, η απόφαση για την ανανέωση ήταν θέμα οικογένειας, το ότι αισθανόμαστε με την οικογένειά μου άνετα εδώ. Οταν ήρθε η πρόταση, δε δυσκολεύτηκα για να αποφασίσω».

Κατέληξε ο Λοβ λέγοντας: «Στη σεζόν όλα τα παιχνίδια μετράνε, δε θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη! Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίζουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε, τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω