Με το ενδιαφέρον στραμμένο στους άνδρες γονείς και συγκεκριμένα τις τεχνικές διαχείρισης άγχους, που οφείλουν να υιοθετήσουν προς εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής, δράση ενδυνάμωσης και ευεξίας έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Επρόκειτο για ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο, το οποίο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λάρισας, την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Επιμελητηρίου Λάρισας, καθώς και το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης -IPD.

«To Επιμελητήριο Λάρισας καινοτομεί και προσπαθεί να φέρει σε έναν άλλον δρόμο τους μπαμπάδες της Λάρισας. Να γίνει μία αλλαγή τρόπου σκέψης, κουλτούρας, διαχείρισης της οικογενειακής ζωής για καλύτερα αποτελέσματα στην επαγγελματική ζωή και των δύο γονέων. Υλοποιούμε σήμερα ένα βιωματικό εργαστήρι σε συνεργασία με την IPD…» τόνισε σε δηλώσεις της η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κα Καλλιόπη Τζήκα.

«Φυσικά με το Ινστιτούτο έπεται μια ακόμη μια σημαντική συνεργασία όπου θα εκπαιδευτούν στο mentoring γυναίκες επιχειρηματίες της Λάρισας. Η εκπαίδευση αυτή θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. Θα εκπαιδευτούν σε ατομικές συνεδρίες αλλά θα γίνουν και δύο workshop των 100 περίπου ατόμων. Ξεκινάμε με τις γυναίκες κι αργότερα γιατί όχι να μη συνεχίσουμε με τους άνδρες επιχειρηματίες» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

«Μετά τη γιορτή της μητέρας έχουμε τη αυτή του πατέρα. Δίνουμε έμφαση στους άνδρες γονείς. Το Επιμελητήριο Λάρισας εμπλέκεται σε τέτοιες δράσεις. Διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για να εκπαιδευτούν νέοι γονείς στα καθήκοντα της καθημερινής οικογενειακής ζωής αλλά και της επαγγελματικής ζωής, για να μπορέσουν να σταθούν με επάξιο τρόπο και να ευημερήσουν.» επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Μία ημέρα ενδυνάμωσης και ευεξίας για άνδρες γονείς. Θα κάνουμε δύο καινοτόμα workshop: τεχνική διαχείρισης άγχους με ασκήσεις αναπνοών, mindfulness και embodiment» είπε μεταξύ άλλων η συνιδρύτρια IPD κα Ελένη Ματράκη.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσει της:

Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργο PAPA (Promoting work-life balance to professional male parents or single parents and carers), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA210-ADU, με συντονιστή το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης- IPD από την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Einurd της Ισλανδίας.

Στόχος του προγράμματος PAPA είναι η αντιμετώπιση της σύγκρουσης προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η οποία συνδέεται με πλήθος δεικτών κακής υγείας και μειωμένης ευεξίας (όπως υψηλότερα επίπεδα άγχους, συναισθηματική εξάντληση, μείωση ικανοποίησης από τη ζωή κ.α.) με έμφαση στους εργαζόμενους άνδρες γονείς ή/και μονογονείς και φροντιστές ανεξαρτήτου ηλικίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω