Μια ξεχωριστή εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Where is the art» και πρωταγωνιστές μαθητές του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Λάρισας ξεκινά στην πόλη και συγκεκριμένα σε εμπορικά καταστήματα της οδού Παπαναστασίου.

Μια δράση για την οποία συνεργάστηκαν 50 μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου, καθώς και οι μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών των Β’ και Γ’ τάξεων με εκπαιδευτικούς του λυκείου. Σημαντικός φορέας της εν λόγω πρωτοβουλίας ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

Στο πλαίσιο της «Where is the art» παραχωρήθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης, συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας, όπου παραβρέθηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και ο πρόεδρος του ΕΣΛ κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Για μια «πολύ σημαντική παρουσίαση του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας» έκανε λόγο ο διευθυντής του κ. Θοδωρής Παππάς. «Πρόκειται για μια ακόμη δράση εκπαιδευτικών και μαθητών στο συγκεκριμένο τομέα που έρχεται να αναδείξει το πόσο σημαντικό είναι ένα σχολείο να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και δη ένα επαγγελματικό σχολείο, ώστε να ανοίγουν εκπαιδευτικοί ορίζοντες για τα παιδιά…» συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Είναι η Πέμπτη χρονιά που κάνουμε σχέδιο δράσης. Αυτή τη χρονιά συνεργαζόμαστε με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, ο οποίος μας δέχθηκε στα καταστήματα της πόλης… Φέτος ήταν η σειρά της διακόσμησης. Εξοπλίσαμε τα εργαστήρια των διακοσμητών και νομίζω έχουμε ένα από τα καλύτερα σχολεία πάνω στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών» είπε μεταξύ άλλων ο εκπαιδευτικός του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Το Where is the art είναι ένα λογοπαίγνιο. Προσπαθήσαμε να δείξουμε σε μαθητές, εμπόρους αλλά και στο κοινό της Λάρισας ότι η τέχνη μπορεί να είναι παντού. Η δική μας δράσεις στοχεύει σε εικαστικές προσεγγίσεις βιτρινών της πόλης, όπου όλοι μας έχουμε μάθει ως περαστικοί να τις αντιμετωπίζουμε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Τώρα υπάρχει η έκπληξη, το στοιχείο της τέχνης. Με πολλούς διαφορετικούς τρόπους είτε με σχέδια είτε με ζωγραφιές είτε με γλυπτά είτε με κατασκευές είτε με ζωγραφιές των μαθητών επενδύσαμε εικαστικά πάνω σε ένα κεντρικό πεζόδρομο της Λάρισας. Η απάντηση μας είναι απλή, η τέχνη μπορεί να είναι παντού.» τόνισε η εικαστικός και εκπαιδευτικός του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας κα Ελένη Καλαμπαλίκη.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

«Είμαστε καλεσμένοι ως Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας για πρώτη φορά και πιστεύω πως θα συνεχιστεί. Είναι αρκετά επιτυχημένη η δράση. Εκτιμώ πως θα πάει πολύ καλά. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Εμπορικού Συλλόγου ήρθε η πρόταση από το 4ο ΕΠΑΛ… Έγιναν οι βιτρίνες των καταστημάτων σε ένα κομμάτι αγοράς της Λάρισας. Ευελπιστούμε του χρόνου να πάει και σε άλλες περιοχές» ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω