Μια βόλτα με σκάφος αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την ομορφιά των παραλιών του δήμου Αγιάς, η άλλη διάσταση που σίγουρα οι περισσότεροι Λαρισαίοι δεν είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν.

Μια ευκαιρία που έδωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο δήμος Αγιάς με την ξενάγηση που έκανε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ προχθές Παρασκευή και μεταφέρουμε στους αναγνώστες του onlarissa.gr, μέσα από πλούσιο υλικό φωτογραφιών και βίντεο.

Κάτι που επιβάλλεται να δοκιμάσουν όλοι οι Λαρισαίοι που επισκέπτονται τα παράλια ούτως ή άλλως χρόνια τώρα για να απολαύσουν το μπάνιο τους, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία ή απλά δεν σκέφτηκαν να κάνουν μια περιήγηση από θαλάσσης με σκάφος, φουσκωτό, βάρκα ή απλά με ένα θαλάσσιο ποδήλατο.

Μια ακτογραμμή 45 χιλιομέτρων, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά από αυτή της Ζαχάρως του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο.

Η ξενάγηση των δημοσιογράφων ξεκίνησε από το λιμάνι του Αγιοκάμπου και έφτασε από την άκρη του νομού Λάρισας σύνορα με νομό Μαγνησίας, όπου βρίσκεται η παραλία του Ασπρόβραχου στα μεταλλεία, μέχρι και την γνωστή στους περισσότερους Λαρισαίους, Παλιουριά.

Την ξενάγηση ανέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ντάγκας ο οποίος είχε πολλά και ενδιαφέροντα να περιγράψει στους καλεσμένους δημοσιογράφους. Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας τονίζοντας πως γίνεται μία συστηματική προσπάθεια προβολής της περιοχής, με στόχο να αναδειχθούν τα ποιοτικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στόχος επίσης είναι η ανάπτυξη χωρίς να αλλοιωθεί το ύφος της περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι κρυφές παραλίες που βρίσκονται ανάμεσα από τις πιο γνωστές και στις οποίες πρόσβαση μπορεί να έχει κάποιος μόνο από θαλάσσης.

Ένας πραγματικός «θησαυρός» για τους λάτρεις της φύσης και της θάλασσας. Καταγάλανα πεντακάθαρα νερά ιδανικά για κολύμβηση συνδυασμένα με πλούσια βλάστηση που ξεκινάει από το βουνό και σε πολλές περιπτώσεις φτάνει έως τη θάλασσα.

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας μιλώντας στο onlarissa.gr, εξηγεί τον σκοπό αυτής της ξενάγησης:

«Γνωρίσατε και κάποιες παραλίες που αποτελούν κρυμμένα μυστικά, αυτή ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να τις μάθει και ο όλος ο κόσμος. Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή για την περιοχή μας σε ότι αφορά τον τουρισμό και πλησιάζει ήδη το 2019 προ κορωνοϊού. Τα πρώτα δείγματα είναι ήδη πολύ θετικά. Υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα και ζήτηση για δωμάτια. Οι επαγγελματίες της περιοχής είναι πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».

Δείτε βίντεο με τις παραλίες από θαλάσσης:

Δείτε φωτογραφίες:



Ρεπορτάζ: Αθανασία Παύλου 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω