Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Super League.

Παρακολουθώντας για σχεδόν 90 λεπτά τον Ολυμπιακό να σουτάρει και τον Παναθηναϊκό να εξουδετερώνει, οι δύο «αιώνιοι» έφυγαν με τον έναν βαθμό από το Φάληρο, σε ένα ντέρμπι που είχε αρκετό ρυθμό και ένταση, δίχως όμως να έχει αξιόπιστες φάσεις.

Το ματς: 

Το ντέρμπι ξεκίνησε μετά από καθυστέρηση περίπου επτά λεπτών, λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τα καπνογόνα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 15′ από κεφαλιά του Σισέ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη σε καλό σημείο. Σε μία παρόμοια φάση απείλησε και ο Καμαρά από κοντινή θέση λίγα λεπτά αργότερα, με τον Παναθηναϊκό να απαντά με ένα σουτ Βιτάλ στο 25′, από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Στο 30′ ο Πέρεθ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο έστειλε σε κόρνερ ο Βαντσλίκ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Χατζηγιοβάνης με κεφαλιά στην «καρδιά» της περιοχής του Ολυμπιακού, έστειλε ψηλά την μπάλα. Με μία κεφαλιά του Τικίνιο σε απόσταση αναπνοής από την εστία του «τριφυλλιού» στο 38′, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία, ενώ στο τελευταίο λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Καμαρά πραγματοποίησε ατομική ενέργεια, χωρίς όμως το σουτ του να βρει στόχο.

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι δυναμικά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, με στόχο να πετύχει το πρώτο τέρμα. Μία νέα διακοπή ωστόσο από τα καπνογόνα, έκοψε τη φόρα του και ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τα πράγματα, όσον αφορά το ρυθμό του παιχνιδιού. Λίγα λεπτά αργότερα βέβαια, έγινε και πάλι κυρίαρχος του παιχνιδιού, πολιορκώντας την άμυνα του «τριφυλλιού».

Πρώτα στο 71′ μετά από δοκάρι του Λαλά μετά από προσπάθεια για σέντρα, ένα λεπτό αργότερα ο Ελ Αραμπί πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση, όμως ο Μπρινιόλι απέκρουσε, ενώ και στο 77′ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, είχαμε παρόμοια φάση. Οι «πράσινοι» παρ’ όλα αυτά, είχαν στηθεί σχεδόν άριστα αμυντικά και δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να πετύχουν κάποιο τέρμα, ούτε να πραγματοποιήσουν στα επόμενα λεπτά κάποια ουσιαστική φάση, με την αναμέτρηση να «βάφεται» λευκή και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια παίρνοντας από έναν βαθμό.

Διαιτητές: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)/VAR: Βίτορ Φερέιρα, Πορτογαλία, Τόμας Κλάντσιν, (Σλοβενία), Άντραζ Κόβατσιτς (Σλοβενία), 4ος Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Σισέ, Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Βαλμπουενά, Κούντε, Λόπεζ

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσεζ, Χουάνκαρ, Παλάσιος, Βιτάλ, Καρλίτος, Πέρεθ, Χατζηγιοβάνης, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Αϊτόρ, Μακέντα.

Περισσότερα Εδω