Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ. Σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν εξυπηρετούσε το ποδόσφαιρο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0 και μοιράστηκαν τους βαθμούς στην 13η στροφή του πρωταθλήματος.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες δεν ήταν καθόλου απειλητικές, μιας και η κατάσταση που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο δεν εξυπηρετούσε το καλό παιχνίδι. Στο 12′ ο Αστέρας Τρίπολης πάτησε για πρώτη φορά περιοχή με τον Καραντώνη να δίνει αρχικά πέναλτυ. Με την βοήθεια του Var, ανακάλεσε μιας και απ’ ότι φάνηκε και στο ριπλέι o Σιμόες έδιωξε κανονικά την μπάλα, χωρίς να βρει τον Βαλιέντε.

Στο 25′ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση για τον Αστέρα Τρίπολης, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χριστόπουλος «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώτα. H AEK απάντησε 7′ αργότερα με τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ δυσκόλεψε τον Τσιφτσή που έπεσε στην αριστερή του πλευρά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 42′ ήταν η ώρα του Αστέρα Τρίπολης να γράψει τελική, αφού ο Βαλιέντε με σουτ έξω από την περιοχή «βρήκε» εστία αλλά δεν δυσκόλεψε τον Τσιντώτα που μάζεψε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παναγιώτης Τσιντώτας απέκρουσε και σουτ του Ριέρα, το οποίο όμως ήταν αδύναμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν ακόμα πιο νωθρές στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό γεγονός πως μέχρι το 66′ δεν υπήρχε καμία τελική προσπάθεια για καμία από τις δύο. Στο 67′ απείλησε ο Αστέρας Τρίπολης με ένα σουτ του Άλβαρες, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, πέφτοντας στην αριστερή του γωνιά, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Στο 71′ ήρθε η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει αφού από το ύψος του πέναλτυ ο Τζαβέλλας απείλησε τον Τσιφτσή με σουτ, αλλά ο τελευταίος απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 82΄ο Κρεσπίς απείλησε από τα 3 μέτρα, αλλά και πάλι είχε την απάντηση ο Τσιντώτας.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Γκαρθία (90’+4’ Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες – Βαλιέντε, Μουνάφο (70’ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69’ Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (87’ Καρμόνα) – Σονί (87’ Μπενίτο), Μπαράλες

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας Μοχαμαντί – Σιμάνσκι (61’ Σάκχοφ), Σιμόες (88’ Λε Ταλέκ) – Μάνταλος (73’ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς) – Αραούχο

 

 

Περισσότερα Εδω