Με την αναστολή του καταστήματος της Πειραιώς επί της Μ. Αλεξάν­δρου στις αρχές Δεκεμβρίου διευ­ρύνεται ο κύκλος της συρρίκνωσης του τραπεζικού δικτύου στον ν. Λάρισας.

Η διοίκηση του συστημικού Ομίλου επιταχύνει το βήμα της επισπεύδοντας την αναδιάρθρωση του δικτύου στην περιοχή μας.

Προς την κατεύθυνση του εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους και της ψηφιοποίησης των υπηρε­σιών τους, στις 5 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθερία, η Πει­ραιώς αναστέλλει τη λειτουργία του κεντρικού υποκαταστήματος, ενημερώνοντας ήδη τους πελάτες πως η Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα συναλλαγών. Στο συγκεκριμένο κατάστημα διευθυντής είναι ο Αλ. Τέγος, ο οποίος τους 10 συνολικά υπαλλήλους θα απορροφηθούν στα υπόλοιπα καταστήματα του δικτύου.

Να θυμίσουμε πως η Πειραιώς σκό­πευε να κλείσει τον περασμένο Μάιο το κατάστημα που στεγάζεται επί της οδού Χατζημιχάλη στη Φιλιππούπολη, στο ισόγειο του πρώην εμπορικού κέντρου «GAEA», αλλά η απόφαση αναιρέθηκε μετά από πιέσειs που ασκήθηκαν. Το συγκεκρι­μένο τραπεζικό κατάστημα, εφόσον έκλεινε, θα οδηγούσε στην υποβάθμιση της οικονομικής ζωής της περιοχής, καθώς γειτονεύει με τη Δ.Ο.Υ. Λάρισας και τον ΕΦΚΑ. Εν­δεχόμενο «λουκέτο» θα δημιουρ­γούσε συνθήκες τραπεζικού απο­κλεισμού σε μια μεγάλη συνοικία, η οποία μετά την αναστολή του υποκαταστήματος της Εθνικής θα έμενε χωρίς τραπεζικό κατάστημα. Για αυ­τόν ακριβώς τον λόγο ο σχεδιασμός του Ομίλου δεν προχώρησε, οπότε μπήκε σε εφαρμογή η εναλλακτική πρόταση που ήταν η αναστολή του τρίτου κεντρικού υποκαταστήματος της Λάρισας με το σκεπτικό ότι γει­τονεύει με τα υπόλοιπα της Ιωνος Δραγούμη και του ηλεκτρονικού «e-branch» επί της Κύπρου.

Πάντως η Πειραιώς έχοντας απορ­ροφήσει την τελευταία δεκαετία μια σειρά άλλων τραπεζών (Αγροτική, Γενική, Κύπρου, Marfin, Πανελλή­νια κ.α.) έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα (στον ν. Λάρισας διαθέτει 11). Το «μαχαίρι» συνεπώς από τη συγκε­κριμένη τράπεζα θα μπει βαθύτερα στο άμεσο πρόσεχες διάστημα καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες των συνδικαλιστικών στελεχών της ΟΤΟΕ, θα ανασταλεί η λειτουργία τουλάχιστον 50 καταστημάτων της ανά την Ελλάδα, μειώνοντας ανα­λογικά το προσωπικό του ομίλου της, που αριθμεί τώρα περίπου 8.900 εργαζόμενους.

Με όλα αυτά ο τραπεζικός «χάρτης» του νομού θα διαφοροποιηθεί εκ νέου, με την περιοχή μας να εμ­φανίζει από τους υψηλότερους δείκτες συγκέντρωσής στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. θυμίζουμε πως πριν από 10 χρόνια διέθετε συνολικά 57 καταστήματα και σή­μερα περίπου τα μισά, με λιγότερους από 400 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω