«Απαράδεκτα φαινόμενα αυταρχικής διοίκησης εκ μέρους της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών, καταγγέλλουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προμηθειών και Υποδομών του οικείου Υπουργείου στην από 11 Οκτωβρίου 2021 επιστολή τους, η οποία περιήλθε σε γνώση μου. Οι καταγγέλλοντες υπάλληλοι αναφέρονται διεξοδικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο αυτοί, όσο και η ίδια η υπηρεσία, από τις εν λόγω ακραίες συμπεριφορές που βιώνουν καθημερινά κατά τα διάρκεια της εργασίας τους. Πολλοί, δε, έχουν τραπεί ‘σε άτακτη φυγή’!» τονίζει η βουλευτής ν. Λάρισας και Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας σχετική αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Όπως σημειώνει η κ. Λιακούλη: «Δεν είναι η πρώτη και  δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι  ούτε η τελευταία φορά, που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Όμως, δε μπορούν να συνεχίζουν να είναι ανεκτές σε ένα ευνομούμενο, δημοκρατικό κράτος. Τα κομματικά κριτήρια δεν αρκούν για την ανάληψη θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα. Πρέπει να πληρείται και το κριτήριο «στοιχειώδους συμπεριφοράς», προκειμένου νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες να είναι λειτουργικές και αποτελεσματικές»

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να ερευνήσει περαιτέρω την εν λόγω καταγγελία και να ενημερώσει τη Βουλή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω