Θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει ο υδράργυρος στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα και κυρίως τη Δευτέρα ή την Τρίτη με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 45 βαθμούς.Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται «καυτό» με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41-41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 41 βαθμούς.

Τα πιο δύσκολα όμως έρχονται στις αρχές της εβδομάδας, αφού τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα ανέβει στους 43-44 βαθμούς Κελσίου, τοπικά και στους 45. Στη Θεσσαλία, στη Βοιωτία, στην Σπάρτη, στην Κωπαΐδα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο και στη Λαμία το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει 45 βαθμούς.

Στην Αττική η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα κυμανθεί στους 42-43 βαθμούς τοπικά και 44.

Να σημειωθεί ότι οι θερμοκρασίες που προαναφέρθηκαν είναι όλες υπό σκιά, καθώς στον ήλιο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Η αίσθηση θα ανεβαίνει πάνω από τους 50 βαθμούς Κελσίου δηλαδή… πραγματικό καμίνι.

Αφόρητη ζέστη στη Μαγνησία και 44άρι στον Βόλο

Υψηλές θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν μία ολόκληρη εβδομάδα θα σημειωθούν στη Μαγνησία. Ο καύσωνας θα πλήξει την ηπειρωτική Μαγνησία και ιδιαίτερα την ευρύτερη περιοχή του Ρήγα Φεραίου με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Σάββατο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 41 βαθμούς, ενώ στην πόλη του Βόλου στους 39.

Την Κυριακή ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ξανά στους 41 βαθμούς, ενώ η νέα εβδομάδα θα κάνει ποδαρικό με 42άρι και η Τρίτη θα είναι η πιο ζεστή ημέρα με το θερμόμετρο να δείχνει 43 βαθμούς! Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες πρόκειται να συνεχιστούν έως και την Παρασκευή.

Η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θέλει την πόλη του Βόλου να “ψήνεται” την προσεχή Πέμπτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς υπό σκιάν!

Περισσότερα Εδω