Για κριτική «στα όρια του μπούλινγκ» που δέχθηκε, αναφορικά με τις εργασίες για την εφαρμογή του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) έκανε λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» της TRT, την περασμένη Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο κ.Καλογιάννης, στην ανάρτησή του στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το ΣΒΑΚ είναι «μια πραγματική επανάσταση που αλλάζει τα δεδομένα».

«Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) για το κέντρο της πόλης είναι μια πραγματική επανάσταση που αλλάζει τα δεδομένα. Διαμορφώνει όμορφους ελεύθερους χώρους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, άνετους ποδηλατόδρομους και επιβάλει τη μείωση της αλόγιστης χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο. ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. Είμαστε στη φάση των διαγωνισμών για τα ζητήματα στάθμευσης. Όταν ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης του κέντρου, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου και την Ηπείρου δέχθηκα σφοδρή κριτική. Στα όρια του μπούλινγκ. Τώρα όμως οι καταστηματάρχες της οδού, αλλά και όλοι οι Λαρισαίοι διαπιστώνουν τη μεγάλη αλλαγή που έγινε και γίνεται στο περιβάλλον της πόλης. Το ίδιο θα συμβεί και στην περιοχή γύρω από την 28η Οκτωβρίου.
Το ΣΒΑΚ όμως προϋποθέτει και μια αλλαγή κουλτούρας, σχετικά με τη χρήση του αυτοκινήτου και τη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Αυτή η αλλαγή είναι που θα αλλάξει την πόλη και θα την πάει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας αστικού περιβάλλοντος. Αυτή η μάχη για μια πόλη με λιγότερους ρύπους, ποιοτικότερο αστικό περιβάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους, είναι μια μάχη συλλογική. Δεν αφορά μόνο τη δημοτική αρχή, ή το δημοτικό συμβούλιο. Είναι η κοινή μας προσπάθεια για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε!».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη στην τηλεόραση TRT:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω