Εντελώς αθόρυβα και χωρίς να απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος προετοιμάζεται για την ανάληψη των καθηκόντων του από την 1 Ιανουαρίου 2024.

Πρώτο του μέλημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa,gr είναι η στελέχωση του επιτελείου του και η δημιουργία της ομάδας που θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος της παράταξης. Οι αρμοδιότητες έχει αποφασιστεί πως θα κατανεμηθούν και τώρα ολοκληρώνονται τα οργανογράμματα με την πλήρη περιγραφή των θέσεων. Τα πρόσωπα στα οποία θα βασιστεί αξιολογούνται ήδη και θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Ο νέος δήμαρχος πάντως, εξακολουθεί να συνεργάζεται με την ομάδα των τεχνοκρατών που βοήθησε στην διαμόρφωση του προγράμματος που παρουσίασε προεκλογικά στους πολίτες της Λάρισας. Στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής είναι τα τρία ζητήματα που αξιολόγησαν ως μείζονα προβλήματα της πόλης οι Λαρισαίοι στις έρευνες που έχει στα χέρια της η νέα δημοτική αρχή και συγκεκριμένα:

  • Στην καθαριότητα
  • Στο κυκλοφοριακό και
  • Στην έλλειψη χωρών στάθμευσης

Πρόκειται στην ουσία για την διαχείριση της καθημερινότητας, τομέα στον οποίο δεν τα κατάφερε καθόλου καλά η προηγούμενη δημοτική αρχή και πιθανότατα  ήταν αυτά κυρίως, που την οδήγησαν στην ήττα στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ειδικά ο τομέας της καθαριότητας χρειάζεται άμεσες δράσεις που θα δημιουργήσουν μια νέα αίσθηση για την εικόνα της πόλης στους Λαρισαίους οι οποίοι βλέπουν τους κάδους να κραυγάζουν δίπλα τους καθώς ξεχειλίζουν από σκουπίδια και παράγουν δυσωδία. Μια εικόνα που γίνεται περισσότερο αποκρουστική εάν προσθέσει κανείς σ’ αυτή το μη τακτικό (έως ανύπαρκτο) πλύσιμο των κάδων και την πλημμελή ενασχόληση με την καθαριότητα των συνοικιών.

Πέρα από την καθαριότητα ωστόσο και την διαχείριση της καθημερινότητας το μεγάλο στοίχημα για την νέα δημοτική αρχή, λένε οι συνεργάτες του δημάρχου, θα είναι η επένδυση στην εξωστρέφεια της πόλης. Έχοντας ως πρότυπα πόλεις που συνδέονται με ένα και μόνο γεγονός και είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμες γι’ αυτό (Πάτρα – καρναβάλι, Θεσσαλονίκη – Διεθνής Έκθεση, Τρίκαλα-  Μύλος των ξωτικών, Επίδαυρος – θέατρο κλπ), η νέα δημοτική αρχή φιλοδοξεί να επενδύσει στο rebranding της Λάρισας, ώστε να βρει το στίγμα της στον τουριστικό – πολιτιστικό χάρτη της χώρας και όχι μόνο.

Όπως λένε οι συνεργάτες του, ο νέος Δήμαρχος της Λάρισας εργάζεται ήδη αθόρυβα θέλοντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καλής θητείας στα δημοτικά δρώμενα που θ’ αφήσει το αποτύπωμα της στην ιστορία της Λάρισας.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω