Στο Αρμένιο και το Σωτήριο, που δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα από την πρόσφατη θεομηνία, βρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συνεχίζοντας την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές του νομού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός μίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφραζαν την απόγνωσή τους για το μέγεθος της ζημιάς, που έχουν υποστεί στη γη και την περιουσία τους από το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο Daniel και τις τεράστιες ποσότητες λάσπης, που εξακολουθούν κυριολεκτικά να καλύπτουν τα χωριά και τα σπίτια τους και συζήτησε μαζί τους για τις απαραίτητες επόμενες ενέργειες, ώστε να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην άμεση καθολική πληρωμή της κρατικής αρωγής για την κάλυψη των πρώτων αναγκών, των ζημιών στην οικοσκευή και των αρχικών επισκευαστικών εργασιών, ύψους έως 6.600 ευρώ, που δεν έχει ακόμα δοθεί σε όλους, όσους επλήγησαν από το πλημμυρικό φαινόμενο. Οι κάτοικοι των χωριών ζήτησαν την, κατά το δυνατόν, συντομότερη διενέργεια αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, αγροτεμάχια και κτηνοτροφικές μονάδες, από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, για να υπολογιστούν και να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις, για το μεν ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, για τις δε υποδομές και τον αγροτικό εξοπλισμό, μέσω της κρατικής αρωγής. Αναφέρθηκαν ακόμη στην πρόβλεψη κρατικής μέριμνας, όχι μόνο για την αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου, που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά από τους τόνους νερού, αλλά και για την παροχή αποζημίωσης για τις επόμενες παραγωγές, που, δυστυχώς, θα χαθούν, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστο το αν και πότε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν ξανά τα χωράφια τους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι θα είναι δίπλα τους, για όσο και ό,τι χρειαστεί, εξήρε το μεγάλο εθελοντικό κίνημα στις εν λόγω περιοχές και δήλωσε: «Το Αρμένιο και το Σωτήριο μοιάζουν πραγματικά με βομβαρδισμένα τοπία. Οφείλουμε να κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα και να αξιοποιήσουμε κάθε προσφερόμενο μέσο, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ορθοποδήσουν και να ξαναβρούν την ελπίδα τους. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω