Κάλεσμα στην αντιπολεμική διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο 30 Μαρτίου στις 4μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας απευθύνει με ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται:

Πριν 5 μέρες ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής της ΕΕ της οποίας οι αποφάσεις τους ήταν ένα ακόμη ράπισμα στους λαούς της Ευρώπης. Λιτότητα και παιδεία, υγεία, περιβάλλον στον βωμό του κέρδους και της αγοράς από τη μια πλευρά. Άλμα των στρατιωτικών πολεμικών – εξοπλισμών με την έκδοση ευρωομόλογου δηλαδή περαιτέρω δάνεια για τους εξοπλισμούς τους από την άλλη. Ένταση της αντιμεταναστευτικής δράσης σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ψυχροπολεμική ρητορική προς τη Ρωσία με ακόμη περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Προώθηση περαιτέρω των καπιταλιστικών αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, λοιπόν, και παράλληλα παροξυσμός στις στρατιωτικές παραγγελίες και στις πολεμικές δυνατότητες. Όλα στο πλαίσιο των μεγεθυνόμενων απειλών και των προκλήσεων για την ασφάλεια, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ασφάλεια και την Άμυνα. Και βέβαια η ΕΕ λειτουργεί συμπληρωματικά στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατεί σε όλα αυτά και παίρνει ανάλογες πρωτοβουλίες με επιθετικές κινήσεις. Κάτι το οποίο δικαιολογεί και το πραγματικό περιεχόμενο των θηριωδών εξοπλιστικών προγραμμάτων των τελευταίων ετών. Η ελληνική αστική τάξη επιβεβαιώνει τις επιδιώξεις της να παίξει ενεργό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις. Αφού οι δυνατότητες περαιτέρω εδραίωσης του ελληνικού καπιταλισμού μέσα από το ευρώ έχουν αδυνατίσει, το ελληνικό κράτος βλέποντας ότι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός αποτελεί πλευρά των ευρύτερων ανακατατάξεων ντύθηκε πρώτο – πρώτο στα χακί. Σε αυτό το κάδρο εντάσσονται και οι συμμαχίες με τα αντιδραστικά καθεστώτα Ισραήλ και Αιγύπτου, μαζί με την Κύπρο, προκειμένου να επιβληθούν τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, των εφοπλιστών, των κατασκευαστικών ομίλων και άλλων επενδυτών ως εκπροσώπων της ηγεμονίας του δυτικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για αυτό αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αρμάδα της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα «EUNAVFOR ASPIDES». Η επιχείρηση αυτή δεν αφορά την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ειδικά του εφοπλιστικού κεφαλαίου (όπου το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) και τα σχέδια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να ελέγξουν την κρίσιμη περιοχή σε βάρος των ανταγωνιστών τους. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια επαίσχυντη χείρα βοηθείας στο Ισραήλ, που εκτελεί δολοφονική επιχείρηση εθνοκάθαρσης στη Γάζα κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Το σταμάτημα – μπλοκάρισμα αυτών των επιδιώξεων του ελληνικού κράτους και των συμμάχων του είναι όρος ζωής για τον λαό μας. Ο κύριος εχθρός για την εργατική τάξη, τους ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους και άνεργους είναι η ίδια η ντόπια άρχουσα τάξη και το κράτος της. Η ήττα και αποδυνάμωση του ελληνικού κράτους και των συμμάχων του, μέσα από τον αντιπολεμικό, ταξικό, διεθνιστικό αγώνα του δικού μας κοινωνικού στρατοπέδου είναι ο μόνος δρόμος για να ακουστούν οι ανάγκες του κόσμου της εργασίας σε ανεξαρτησία από τα πολεμικά στρατόπεδα και τα αστικά συμφέροντα. Η απειλή από τη δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος είναι η μόνη που μπορεί να φρενάρει τη δίψα τους για αίμα. Η διεθνής αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση για την ειρήνευση στην περιοχή σημαίνει ότι η εργατική τάξη κάθε χώρας έχει πρώτιστο καθήκον το μπλοκάρισμα της συμμετοχής της «δικής της» χώρας στην πολεμική σύγκρουση, τη μαζική άρνηση του αντιδραστικού πολέμου στο όνομά της.

Ειδικά στον πολύπαθο κάμπο της Θεσσαλίας, υλοποιούνται δεκαετίες τώρα στρατηγικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την αναβάθμιση της περιοχής μας σε κρίσιμο και αξιόμαχο στρατόπεδο που μας εμπλέκει όλο και βαθύτερα στα αιματηρά και πολεμοχαρή σχέδιά τους. Από τα στρατηγεία και τα αεροδρόμια ως τις πιο απλές στρατιωτικές υποδομές, η Θεσσαλία μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε ορμητήριο πολέμου με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για τον λαό μας. Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με το τοπικό κράτος σε δήμους και περιφέρεια δίνουν γη και ύδωρ σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και επιδιώκουν τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους με κάθε ευκαιρία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια να γίνει στις 27/3 η «ακίνδυνη» συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ, η οποία ευτυχώς ακυρώθηκε κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος, όσο και αν προσπάθησε η αστυνομία και το τοπικό κράτος να την επιβάλλουν.

Το εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να διεκδικήσει τώρα:

Όχι στην αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά θάλασσα, αποχώρηση της Ελλάδας από την επιχείρηση της ΕΕ «Aspides» κι από κάθε ιμπεριαλιστική επιχείρηση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Έξω οι βάσεις. Ούτε στη Λάρισα, ούτε στον Βόλο, ούτε στη Σούδα, ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε πουθενά!
Καμία διάθεση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ΕΕ – ΝΑΤΟ.
Καμιά εμπλοκή – συνενοχή στον πόλεμο-σφαγή του Ισραήλ και στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ουκρανία έως την Αραβία.
Όχι στα εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για τις ανάγκες λαού και νεολαίας.
Εκεχειρία τώρα στη Γάζα – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω