Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τουςδημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη για την Ελληνική Αστυνομία, η Ε. Λιακούλη πήρε σαφείς αποστάσεις και διαφοροποιήθηκε αισθητά, υπογραμμίζοντας αναλυτικότερα τα εξής:

«Σήμερα που εορτάζει η Ελληνική Αστυνομία τον πολιούχο της Άγιο Αρτέμιο, όσα ακούστηκαν στο σημερινό πάνελ από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ , περί απόλυσης 4.500 αστυνομικών και κατάργηση, χωρίς κανένα επανασχεδιασμό και διαβούλευση δομών, μας βρίσκουν απέναντι.

Για το ΠΑΣΟΚ η εσωτερική ασφάλεια της Χώρας και ο θεσμικός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί ζήτημα εθνικής τάξης, με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στη ζωή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Ειναι εθνική προτεραιότητα που απαιτεί ένα συνολικό σχεδιασμό αναβάθμισης και ανασχεδιασμού, στη βάση τεκμηριωμένης επεξεργασίας και ως αποτέλεσμα θεσμικής διαβούλευσης.

Για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής η ασφάλεια των πολιτών δεν αποτελεί πεδίο προεκλογικών πυροτεχνημάτων ούτε επικοινωνιακών κοκορομαχιών.

Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις υποθέσεις επίορκων αστυνομικών που απασχολούν την επικαιρότητα, γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Όπως το ρεπορτάζ των ημερών , που υποστηρίζει πως συγγενείς της ανήλικης είχαν απευθυνθεί επανειλημμένως στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, είδηση για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει επισήμως να τοποθετηθεί.

Θα ήθελα, όμως, να επισημάνω πως οι απολύτως καταδικαστέες περιπτώσεις που απαιτείται να κριθούν τάχιστα από τη Δικαιοσύνη, δεν αποτελούν τη μεγάλη εικόνα, δεν χαρακτηρίζουν συνολικά το σώμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων Αστυνομικών, που προσφέρουν καθημερινά πολύτιμο έργο, συχνά με αυτοθυσία, στο πεδίο για την ασφάλεια όλων μας.

Εμείς τιμάμε το ρόλο και το έργο που επιτελούν οι Αστυνομικοί μας, στην πλειοψηφία τους .

Μάλιστα, η προσωπική μου εμπειρία πολύ πρόσφατα, όταν έπεσα θύμα κλοπής, από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως υπήρξε ειλικρινά σοκαριστική, όσον αφορά το κτίριο, τον εξοπλισμό και τις συνθήκες μέσα στις οποίες οι Αστυνομικοί καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μέτρο, τεκμηριωμένος λόγος και διαβούλευση λοιπόν, αντί για προεκλογική ψηφοθηρική εκμετάλλευση , για μια σύγχρονη Αστυνομία – πυλώνα της Δημοκρατίας μας»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω