Η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών, κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό.

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου πραγματοποιείται η κηδεία της στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Πλήθος κόσμου αλλά και ονόματα της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του τόπου έδωσαν το παρών στην κηδεία της όπως η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, η Λίνα Μενδώνη, η Λυδία Κονιόρδου και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Δες φωτογραφίες από το τελευταίο αντίο στην Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα:

Λόγω της ξαφνικής απώλειας της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα τα προγραμματισμένα για τις 20/06/2022 εγκαίνια της έκθεσης «Κωνσταντίνος Παρθένης. Η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του», αναβλήθηκαν.

 Αλέξανδρος Λυκουρέζος

 Άντζελα Γκερέκου

Άντζελα Γκερέκου – Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

 Γεώργιος Μπαμπινιώτης

Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Μίνως Μάτσας – Όλγα Κεφαλογιάννη

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ

 

 Λίνα Μενδώνη

 

Λυδία Κονιόρδου

Μιλένα Αποστολάκη

 

Άρης Πορτοσάλτε

Λόλα Νταϊφά

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου. Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Φωτογραφίες: NDP

Περισσότερα Εδω