«Πόλος» διακεκριμένων και καταξιωμένων επιστημόνων, τόσο από τον ελλαδικό όσο και από τον διεθνή χώρο, έγινε σήμερα Παρασκευή η Λάρισα για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος, Παγκρέατος, Χοληφόρων που ξεκίνησε τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Imperial.

Ένα συνέδριο – εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση των πλέον σύγχρονων εξελίξεων και την μεταλαμπάδευση εξειδικευμένης γνώσης σε όσους χειρουργούς επιθυμούν να ενασχοληθούν με τη χειρουργική του ήπατος, του παγκρέατος και των χοληφόρων.

«Η προσεκτικά επιλεγμένη θεματολογία του συνεδρίου δημιουργεί την πεποίθηση για την επιτυχία της εκδήλωσης… Με πνεύμα εξωστρέφειας, ελπίζουμε το συνέδριο αυτό να αποτελέσει το κίνητρο για την ενασχόληση όλο και περισσότερων νέων χειρουργών με αυτήν την άκρως απαιτητική χειρουργική» αναφέρει ο κ. Δημήτριος Ζαχαρούλης, πρόεδρος του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος Παγκρέατος Χοληφόρων, καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής ΠΓΝ Λάρισας.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξής του με τους χαιρετισμούς και την ομιλία του καθηγητή Χειρουργικής, διευθυντή Χειρουργικής Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν και διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής ΠΘ κ. Χρήστου Δερβένη με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στην Υγεία». Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω