Συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συζητήσουν για ζητήματα εθνικής άμυνας γενικότερου αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος όπως για τη βάση του Στεφανοβίκειου.

Κατά την συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν θεσμικά ζητήματα του νομού Λάρισας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ έθιξαν και τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υπό το πρίσμα της έντασης που παρατηρείται και της νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και στη λεκάνη της Νοτιανατολικής Μεσογείου, αλλά και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ειδικά για το ν. Λάρισας, η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεξέτασης από το Επιτελείο, της δυνατότητας παραμονής της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στρατόπεδο «Υπολοχαγού Περισσάκη» στο Στεφανοβίκειο –και σε κάθε περίπτωση, στην εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ήδη υπηρετούν σε αυτήν και μεγάλος αριθμός εξ αυτών προέρχεται από τη Θεσσαλία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ της βουλευτή Λάρισας και του Α’ ΓΕΕΘΑ βρέθηκαν και τα ζητήματα υπηρεσιακής φύσης, σε σχέση με την εξέλιξη και τις οικονομικές απολαβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που είδαν τις απολαβές τους να απομειώνονται, όπως και των υπόλοιπων πολιτών, από τον συνεχιζόμενο πληθωρισμό, αλλά επιπλέον καλούνται πολύ συχνά να προβούν σε μετακομίσεις-μετεγκαταστάσεις σε άλλες πόλεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημά τους και την οικογενειακή τους σταθερότητα.

Κατά το πέρας της συνάντησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επέδωσε στην βουλευτή Λάρισας αναμνηστική πλακέτα, ενώ η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Πραγματοποίησα σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Α ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο οποίος μου επιβεβαίωσε την εδραιωμένη πλέον άποψή μου, πως οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ασκούν απλώς κάποιο επάγγελμα, αλλά ένα λειτούργημα. Ένα ανεκτίμητο λειτούργημα, το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και για το οποίο κανενός είδους οικονομική απολαβή δε μπορεί να αποτελέσει ισοβαρές αντιστάθμισμα. Είναι κυρίως, όμως, η ειλικρινής διάθεση προσφοράς προς την Πατρίδα και τους συμπολίτες τους που ‘’πυκνώνουν’’ τις τάξεις τους. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τους είμαστε και θα τους είμαστε υπόχρεοι στο διηνεκές.

Με τον Αρχηγό, ωστόσο, συζητήσαμε και μια πλειάδα άλλων ζητημάτων, όπως το ζήτημα της παραμονής της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στρατόπεδο «Υπολοχαγού Περισσάκη» στο Στεφανοβίκειο, για το οποίο έλαβα τη δέσμευση ότι θα υπάρξει δίκαιη και αποδεκτή λύση, ενώ η συνολική συζήτησή μας επιβεβαίωσε ότι δικαίως οι Ένοπλες Δυνάμεις καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις στην εμπιστοσύνη των πολιτών, στις σχετικές μετρήσεις κοινής γνώμης. Είναι οι θεματοφύλακες των

κυριαρχικών μας δικαίων, είναι οι υπερασπιστές της Ελευθερίας μας απέναντι σε κάθε είδους έξωθεν επιβουλές και -όχι τυχαία- το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά ψηφίζει, όλες τις σχετικές συμβάσεις και αγορές οπλικών συστημάτων που απαιτούνται, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, όπως συνηθίζουν να κάνουν ορισμένες –μόνο κατ’ όνομα- ‘’πατριωτικές’’ – ‘’προοδευτικές’’ πολιτικές δυνάμεις. Ειδική ωστόσο μέριμνα πρέπει να ληφθεί από την κυβέρνηση και για τις οικονομικές απολαβές και τη δίκαιη υπηρεσιακή εξέλιξη των ανδρών και των γυναικών που υπηρετούν στην άμυνα της χώρας, αν θέλουμε να επιτελούν το έργο τους με αξιοπρέπεια. Όλα αυτά είναι ζητούμενα από εμάς και θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε να τα αξιώνουμε από την κυβέρνηση, μέχρι να ικανοποιηθούν. Τέλος, ευχαρίστησα πολύ τον Αρχηγό για την κοινωνική σύμπραξη της 1ης Στρατιάς στις εθελοντικές προσπάθειες του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου μας #Κανείς Μόνος, όπως και φέτος που παραχωρεί το Σάββατο του Λαζάρου την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας για τη δράση μας . γεγονός που επιβεβαιώνει τον κοινωνικό ρόλο του στρατού μας και την άρρηκτη σχέση του με τις ανάγκες των Ανθρώπων ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω