Η ώρα της «επίσημης αγαπημένης», έφθασε!

Δύο σπουδαίες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση του 2ου ομίλου, με στόχο το «δύο στα δύο» ενάντια στην Τουρκία, αρχής γενομένης από την απογευματινή (25/02, 18:00) αναμέτρηση στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ακολουθεί ο αγώνας της προσεχούς Δευτέρας (28/02) στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης.

Αυτή τη στιγμή, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοβαθμεί με ρεκόρ 1-1 με τις Τουρκία, Λευκορωσία και Μεγάλη Βρετανία.

Η προσπάθεια ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία παικτών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Εθνική.

Στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου και οι δύο ομάδες ήταν μακριά από τον καλό εαυτό τους στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους (η Εθνική ηττήθηκε 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία με 84-70 από τη Λευκορωσία).

Πριν επιστρέψουν στο… σπίτι τους και στις νίκες (η Εθνική επικράτησε με 77-67 της Λευκορωσίας και η Τουρκία με 84-67 της Μεγάλης Βρετανίας), ενώ στην τελευταία συνάντησή τους, στο Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά της FIBA στη Βικτώρια του Καναδά το περασμένο καλοκαίρι, η Εθνική κυριάρχησε (νίκη με 18 πόντους).

Στο μεταξύ, η FIBA ανακοίνωσε την αναβολή της αναμέτρησης της Λευκορωσίας με τη Μεγάλη Βρετανία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Παρασκευή (25/02).

Περισσότερα Εδω