Μνημόνιο συνεργασίας για την κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευόμενων των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, υπέγραψαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία παραρτήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας.

Ο διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας κ. Γιώργος Τράντας σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα που στερούνται πρόσβασης σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες, να έχουν περισσότερο χρόνο να μελετούν. Έτσι οργανώσαμε εδώ και χρόνια μία δανειστική βιβλιοθήκη που καλύπτει τις ανάγκες και του 2ου ΣΔΕ Λάρισας και του 45ου Δημοτικού Λάρισας».

Δείτε τι δήλωσε:

Η διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Γεωργιά Τσιάνα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «με πάνω από 80.000 τίτλους βιβλίων, τα τελευταία χρόνια η βιβλιοθήκη έχει ενισχύσει τις δράσεις της στοχεύοντας στην εξωστρέφειά της και στην προσέγγιση κοινωνικών ομάδων ή φορέων που έχουν δυσκολία ή και αδυναμία πρόσβασης στο χώρο μας».

Δείτε τι δήλωσε:

Η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Ιουλία Κανδηλά, τόνισε πως «στόχος μας τελευταία χρόνια είναι η εξωστρέφεια της βιβλιοθήκης και η συνεργασία είτε με εκπαιδευτικούς φορείς, είτε όχι».

Δείτε τι δήλωσε:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω