«Υποδεχθήκαμε πριν από πολλά χρόνια την παγκοσμιοποίηση ως ευλογία, γιατί θα έλυνε κάθε εμπόδιο στην επικοινωνία ανθρώπων, στην κίνηση κεφαλαίων και τη διακίνηση ιδεών και λησμονήσαμε ότι μαζί με αυτά ήρθαν και κάποια δεινά από πίσω. Η ισοπέδωση αξιών, η αμφισβήτηση θεσμών, η πτώση προτύπων τα οποία κράτησαν όρθια, την πατρίδα μας, το Έθνος, το γένος των Ελλήνων για αιώνες. Σήμερα συνειδητοποιούμε ότι αυτή η παγκοσμιοποίηση μας οδηγεί σε αυτή την ηθική παρακμή, στο ροκάνισμα προτύπων και αξιών που στήριξαν το Έθνος μας για αιώνες. Αυτή η παραδοσιακή Οικογένεια, μαζί με την Ορθοδοξία είναι που κράτησαν το Έθνος των Ελλήνων, ακόμη και όταν δεν είχε κρατική υπόσταση». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Λάρισας από τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Οικονόμου.

Οι πολύτεκνοι είστε ήρωες

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρωτίστως σε σας τις πολυμελείς οικογένειες, τις πολύτεκνες οικογένειες, και δεν είναι σχήμα λόγου το είστε “ήρωες”, γιατί σε τέτοιες συνθήκες εσείς επιλέγετε να κάνετε οικογένειες με πολλά παιδιά. Πραγματικά θέλω από καρδιάς να καλωσορίσω και εγώ τις οικογένειες που έκαναν το τέταρτο παιδί και να τις συγχαρώ γιατί μέσα σε αυτό τον δύσκολο, ταραγμένο καιρό που ζούμε, μπορούν και σπουδάζουν παιδιά τα οποία αριστεύουν και τα οποία εισάγονται στα Πανεπιστήμια. Γνωρίζετε τα μέτρα που λάβαμε ως κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία. Με ξέρετε και σας ξέρω χρόνια. Ξέρετε ότι χρόνια τώρα επιμένω να λέω ότι πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια ως θεσμό και τις πολυμελείς οικογένειες έτι περαιτέρω. Και η κριτική που δεχόμασταν ήταν ότι αυτά είναι συντηρητικές υπερβολές, ότι δεν υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα. Αν δείτε, όμως, μελέτες σε 200 χρόνια κινδυνεύουμε να αφανιστούμε ως Έθνος. Έστω και με καθυστέρηση κάποιοι όψιμα αναγνώρισαν το δημογραφικό ως πρόβλημα».

Μέτρα υπέρ των πολυτέκνων

Ο κυβερνητικός βουλευτής ανέφερε ότι «εχθές είχαμε μια πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση στα γραφεία του Συλλόγου σας, του Συλλόγου Πολυτέκνων, με την Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ την συνάδελφο Μαρία Συρεγγέλα, η οποία ήταν η πρώτη υφυπουργός με αρμοδιότητα τα ζητήματα της οικογένειας. Μνημονεύσαμε αυτά που κάναμε, καταγράψαμε προτάσεις, σκέψεις, προβληματισμούς και πιστεύω ότι και στην νέα τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ, μαζί με τα πρώτα

μέτρα που ήδη λάβαμε, την αύξηση του εφάπαξ επιδόματος που θεσπίσαμε για την γέννηση κάθε νέου παιδιού, την αύξηση του επιδόματος παιδιού στους μισθούς των υπαλλήλων, θα δούμε και αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα που έθεσε ο Πρόεδρος και το Συμβούλιο χθες και για τις μεταγραφές φοιτητών, και τι μπορεί να γίνει και για τα εξεταστικά κέντρα εδώ στη Λάρισα για τα παιδιά σας που δίνουν στις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω