Άνοδος της θερμοκρασίας και ομίχλες αναμένονται για τις επόμενες ημέρες στη Λάρισα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Λαρισαίου προγνώστη Φάνη Χατζηγρίβα.

Ο κ. Χατζηγρίβας κάνει και μία πρώτη εκτίμηση για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε: «Σταδιακή βελτίωση στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα παρουσιάσει ο καιρός, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν θα λείψουν κάποια τοπικά φαινόμενα κυρίως σε Ιόνιο, ανατολικό Αιγαίο και Μακεδονία.

Εκτός από την πρόσκαιρη, αλλά αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, τακτική θα είναι και εμφάνιση πυκνής ομίχλης.

Επιδείνωση θα αρχίσει να παρουσιάζει ο καιρός σταδιακά και από τα δυτικά και βόρεια την Πέμπτη, με επεκτάτικες διαθέσεις την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή.

Αρκετά ρευστά είναι τα πράγματα για το φινάλε της εβδομάδας, καθώς η πιθανότητα να χιονίσει ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Μακεδονίας είναι αυξημένη. Δυστυχώς όμως δεν θα αναφέρουμε αναλυτικά  το τελευταίο διήμερο, καθώς θα ξεκαθαρίσει σχετικά αργά.

Αναλυτικά:

Τρίτη 12.12.2023 : Άστατος με μικρά ή μεγάλα ανοίγματα, και λίγες διάσπαρτες βροχές η τοπικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, Δυτικών ηπειρωτικών και σταδιακά Μακεδονίας, βόρειο ανατολικού Αιγαίου. Λίγες βροχές και σε ορεινά τμήματα της κεντρικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Λίγα, χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των άνω περιοχών. Τοπικά πυκνές ομίχλες πρωί και βράδυ. Θερμοκρασία σε άνοδο και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες. Πιθανές μέγιστες στα βόρεια 12 με 14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 19 και στα νησιωτικά 18 με 20.

Τετάρτη 13.12.2023: Στο βόρειο κυρίως Ιόνιο, Δυτικά ηπειρωτικά, ήπειρος και πολύ τοπικά πιθανώς βορειοανατολικό Αιγαίο, αστατος με μικρά ή μεγάλα ανοίγματα και πιθανότητα λίγων τοπικών βροχοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες, αλλά και ελάχιστες το πρωί. Τοπικά πυκνές ομίχλες πρωί και βράδυ. Πιθανές μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 12 με 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 20 και στα νησιωτικά 18 με 20,ίσως 21.

Πέμπτη 14.12.2023: Σταδιακά στα δυτικά ηπειρωτικά, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Άστατος με τοπικές βροχές και αργά, μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με διάσπαρτες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά πυκνές ομίχλες το πρωί και μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πιθανές μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 15 με 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 23 και στα νησιωτικά 18 με 25.

Παρασκευή 15.12.2023: Αρχικά στα δυτικά και σταδιακά σε ολόκληρη τη Μακεδονία μέσα στην ημέρα και πιθανώς μέχρι το βράδυ στα κεντρικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, και στα βορειότερα μπόρες ή καταιγίδες.

Θερμοκρασία αρχικά σε υψηλά επίπεδα και σταδιακή πτώση από βορά προς νότο.

Πιθανές μέγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 7 με 13 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 21 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά και πιθανώς τοπικά Πελοπόννησο 19 με 24. Μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και την Κρήτη.

Σάββατο 16.12 και Κυριακή 17.12.2023: σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα οποία θα μεταβάλλονται μέχρι τελευταία στιγμή δυστυχώς λόγω της θέσης του ψυχρού Αυλώνα, αναμένεται στη χώρα μας επιδείνωση του Καιρού με βροχές, μπόρες ή καταιγίδες, χιόνια σε ορεινά, ημιορεινά και πολύ χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφερα στην εισαγωγή αυξημένη έστω και οριακά είναι η πιθανότητα οι βροχές σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, Ηπείρου, αλλά και Θεσσαλίας, να μετατραπούν σε χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, με τα χιόνια να κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά και σε τμήματα της Στερεάς, Ευβοίας και Αττικής. Θα το δούμε όμως στην πορεία.

Αρκετά ενδιαφέρουσα θα είναι η εξέλιξη γενικώς τον Δεκέμβρη, ενώ ανοιχτά είναι όλα για τα Χριστούγεννα. Η δε γενική εικόνα για τις ημέρες των Χριστουγέννων γέρνει προς αρκετά χειμερινή. Είναι νωρίς όμως και θα το δούμε και αυτό στην πορεία.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω