Με νίκες συνέχισαν η πρωτοπόρος Αρμάνι Μιλάνο, που ανάγκασε τη Φενέρμπαχτσε να σκοράρει μόλις 43 πόντους στην έδρα της (43-68) και η Μονακό, η οποία διέλυσε τη Μπάγερν στο Πριγκιπάτο με 94-71.

Εύκολη νίκη και για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έδωσε συνέχεια στο σερί ηττών της Ζαλγκίρις και παρέμεινε στην τρίτη θέση στον πίνακα της Euroleague ().

Αναλυτικά:

Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι Μιλάνο 43-68

Ότι κατάφερε απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, υπέστη σήμερα η Φενέρμπαχτσε στην έδρα της. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, σημείωσε τη δεύτερη χειρότερη επιθετική συγκομιδή στη διοργάνωση, μόλις δύο πόντους πιο πάνω, από αυτή που είχαν οι Ρώσοι στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Πόλη (80-41).

Οι Ιταλοί ήταν κυρίαρχοι από την πρώτη κιόλας, επιτρέποντας στους Τούρκους να σκοράρουν μόλις 3(!) πόντους σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι βρήκαν κάπως τον ρυθμό τους, με τη διαφορά ωστόσο να μην πέφτει κάτω από τους 15, ώσπου ήρθε το τρίτο δεκάλεπτο και το σύνολο του Ετόρε Μεσίνα «έτρεξε» επιμέρους σκορ 9-25, αποκτώντας διαφορά 33 πόντων.

Η τελευταία περίοδος είχε σαφώς συνοπτική διαδικασία, με την Αρμάνι να φτάνει στην όγδοη νίκης της, έχοντας ως κορυφαίο τον Σέιβον Σιλντς (13π, 4ρ, 4ασ). Για την Φενέρ, 12 πόντους είχε ο Χένρι.

Τα δεκάλεπτα: 3-22, 20-37, 29-62, 43-68

Μονακό – Μπάγερν Μονάχου 94-71

Η Μονακό επέστρεψε μπήκε πάλι σε… τροχιά ευρωπαϊκών νικών, μετά την άνετη επικράτησή της με 94-71 επί της Μπάγερν Μονάχου στο Πριγκιπάτο, για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-4, υποχρεώνοντας τους Γερμανούς στη δεύτερη διαδοχική αποτυχία τους και έκτη στο σύνολο.

Με το… πόδι κολλημένο στο γκάζι της επίθεσης, η Μονακό δεν αισθάνθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης την… ανάσα της Μπάγερν, ενώ όταν ενεργοποίησε και την άμυνα στην τέταρτη περίοδο, περιορίζοντας του φιλοξενούμενους στους 11 πόντους, έδωσε στη νίκη διαστάσεις θριάμβου. Άλλωστε οι Γερμανοί με 3/12 τρίποντα και 20 λάθη δεν είχαν βλέψεις «διπλού».

Κορυφαίος των νικητών ο συνήθης-ύποπτος, Μάικ Τζέιμς, με 18 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενος ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με 15 δεν ήταν αρκετός.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 55-43, 72-60, 94-71

Ρεάλ Μαδρίτης – Ζαλγκίρις Κάουνας 95-82

Ζωντανή στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τα μέσα της τέταρτη περιόδου ήταν η ανταγωνιστική και… τρίποντη Ζαλγκίρις, που τελικά ηττήθηκε και από τη Ρεάλ στην Ισπανία.

Με όπλο την άμυνά της στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο δέχθηκε μόλις 12 πόντους και έχοντας εφτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο λύγισε τη δύσκολη Ζαλγκίρις, που είχε ως κορυφαίο τον Λούκας Λεκαβίτσιους (12π., 10 ασίστ) που δεν παραδόθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Για τη Ρεάλ, που με τη νίκη αυτή ανέβηκε στο 7-2, πιάνοντας την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη θέση, κορυφαίος ήταν ο Γιαμπουσέλε, με 15 πόντους και 6 «σκουπίδια», ενώ η Ζαλγκίρις παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη σε 9 παιχνίδια.

Δεκάλεπτα: 20-11, 51-45, 75-70, 95-82

Περισσότερα Εδω