Απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης σε διακεκριμένες προσωπικότητες η πρόταση ανακήρυξης του διάσημου ζεύγους Ρίτσαρντ Ρομάνους και Ανθέα Σίλμπερτ σε επίτιμους δημότες του νησιού, που υλοποιήθηκε προχθές. Γνωστοί και αγαπητοί στη Σκιάθο, παλιοί γνώριμοι και λάτρεις του νησιού, έφεραν, κυριολεκτικά, το Χόλιγουντ στη γενέτειρα του Παπαδιαμάντη και ήταν οι ίδιοι που «σύστησαν» την περιοχή σε αστέρες του βεληνεκούς των Κερτ Ράσελ, Γκόλντι Χόουν και Κέιτ Χάντσον.

 

Μιλούν με περισσή αγάπη για τη Σκιάθο, το νησί που ανακάλυψαν πριν από είκοσι χρόνια, για να γίνει, πλέον, το σπίτι και ο δικός τους επίγειος παράδεισος, ενώ αποτέλεσαν πρεσβευτές της Ελλάδας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διάσημων φίλων τους.

Με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ο Ρίτσαρντ Ρομάνους και η Ανθέα Σίλμπερτ είναι πλέον επίτιμοι δημότες Σκιάθου, με τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, να τους επιδίδει τα… διαπιστευτήρια προχθές, στο σπίτι που διατηρούν, στην περιοχή Πλατανιάς της Σκιάθου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με το διάσημο ζευγάρι που ζει πλέον μόνιμα στην περιοχή, καταγράφοντας την χαρά και τη συγκίνησή τους, για την μεγάλη τιμή. «Ηταν πολύ συγκινητική στιγμή και εκτιμούμε την πρωτοβουλία του δήμου Σκιάθου», υπογράμμισε η βραβευμένη με Οσκαρ ενδυματολόγος του Χόλυγουντ, με τον σύζυγό της να μιλάει με θαυμασμό για την «φιλόξενη διάθεση, την καλοσύνη και το φιλότιμο των κατοίκων».

Εχοντας διαγράψει, αμφότεροι, επιτυχημένη πορεία, ο καθένας στον χώρο του, ανακάλυψαν τον δικό τους παράδεισο στην Σκιάθο και όπως σημείωσε η κ. Σίλμπερτ, επισκέπτονται την Αμερική, όταν το καλούν κοινωνικές περιπτώσεις. Η αγάπη τους για την Σκιάθο, άνοιξε κυριολεκτικά την πόρτα στο Χόλυγουντ, φιλοξενώντας, παράλληλα, στο σπίτι τους, γνωστές προσωπικότητες κυρίως από το χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο.

Με σπουδαίες καλλιτεχνικές περγαμηνές, ο διάσημος ηθοποιός Ρίτσαρντ Ρομάνους, ειδικότερα, συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μαζί με την σύζυγό του έχουν γράψει σενάρια κι έχουν αναλάβει παραγωγές ταινιών. Το 1999 προτάθηκαν για το βραβείο καλύτερου σεναρίου στην Αμερική. Από το 2000 ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων με θέμα τη Σκιάθο, ενώ μέχρι στιγμής έχει εκδώσει τέσσερα.

Θρυλική ενδυματολόγος του Χόλυγουντ η Ανθέα Σίλμπερτ, με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, 2 υποψηφιότητες για ΟΣΚΑΡ κοστουμιών, 1 βραβείο ΕΜΜΥ και δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, έχει γράψει κινηματογραφική ιστορία. Μόλις πέρυσι βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ είναι θερμή υποστηρίκτρια της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Το μότο του ζευγαριού είναι: «Η Σκιάθος είναι η πιο πολιτισμένη κοινωνία που έχουμε γνωρίσει», συμβάλλοντας με το έργο τους στην προβολή του νησιού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περισσότερα Εδω