Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κατέθεσε σήμερα, 22/07/22, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, διαβιβάζοντας επιστολή του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, με θέμα την επιτακτική ανάγκη μετατροπής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα για το σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγησαν (άμεσα και έμμεσα) από τον «Ιανό».

Με την επιστολή τους, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, για την απουσία πρόνοιας από την Κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία του «Ιανού» το 2020, διότι, όπως πρόσφατα διαπιστώσανε, η περιοχή τους δεν έχει συμπεριληφθεί στις εξαιρέσεις από την επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ειδικότερα επισημαίνουν ότι, το κράτος, λόγω του covid-19, ενίσχυσε την επιχειρηματικότητα με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή η οποία χορηγήθηκε σε επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά, προκειμένου να συντηρηθούν και να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Η περιοχή των Φαρσάλων όπως και της Καρδίτσας, δέχτηκαν ένα ακόμη χτύπημα με τις πλημμύρες του «Ιανού» τον Σεπτέμβριο του 2020, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε επιχειρήσεις, σπίτια, αποθήκες και αγροτικές καλλιέργειες.

Η Κυβέρνηση, μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, θέλησε να ενισχύσει τις πυρόπληκτες περιοχές και τις επιχειρήσεις αποφασίζοντας, ορθά, η Επιστρεπτέα Προκαταβολή που λάβανε να μετατραπεί σε Μη Επιστρεπτέα, ώστε να αποτελέσει

πραγματική ανάσα ρευστότητας για τις περιοχές αυτές. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει η ανάλογη πρόνοια και για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την θεομηνία του «Ιανού» το 2020.

Ζητούν, λοιπόν, από την Κυβέρνηση να μετατρέψει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή σε Μη Επιστρεπτέα για το σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγησαν (άμεσα και έμμεσα) από τον «Ιανό».

Η Άννα Βαγενά ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων την άμεση εξέταση του αιτήματός του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, καθώς και να την ενημερώσουν για τις σχετικές ενέργειες, στις οποίες προτίθενται να προβούν.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω