Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Ι.Κ.Υ. Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / ΚΑ122 (Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης), με τίτλο «Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα» και κωδικό αριθμό: «2022-1-EL01-SCH-000076761», το 22ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας υλοποίησε με επιτυχία την πρώτη κινητικότητά του στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, τέσσερις εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, κατά το διάστημα από 3 έως και 8 Ιουλίου 2023, με φορέα υποδοχής τον οργανισμό «Europass Teacher Academy», όπου παρακολούθησαν το σεμινάριο «A European School for all children» με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στη συμπεριληπτική εκπαίδευση, με στόχο την αναγνώριση του πότε απαιτείται διαφοροποιημένη διδασκαλία αλλά και την εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε μια ανομοιόμορφη τάξη, πολιτιστικά ή γνωστικά, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της συμπερίληψης. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ενεπλάκησαν σε πρωτότυπες διδακτικές δραστηριότητες, συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξεναγήθηκαν στην πόλη και γνώρισαν από κοντά τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος μοιράστηκαν με τους συναδέλφους του σχολείου τις καλές πρακτικές και εμπειρίες που αποκόμισαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια ενδοσχολικής επιμορφωτικής δράσης, Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου και περιελάμβανε τόσο την παρουσίαση των στόχων και του αναλυτικού ημερήσιου περιεχομένου του προγράμματος που παρακολούθησαν όσο και την υλοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όμοιες με αυτές που υλοποιήθηκαν στην επιμόρφωση της κινητικότητας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω