Επιμνημόσυνη δέηση έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, παρουσία αξιωματικών, υπαξιωματικών και αστυνομικού προσωπικού, οι οποίοι απελευθέρωσαν λευκά μπαλόνια στον ουρανό.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Γιώργος Ντιζές, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της συγκεκριμένης δράσης, ανέφερε πως θεώρησε καθήκον και υποχρέωση των αστυνομικών να απονείμουν φόρο τιμής στα 57 θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, εκ των οποίων τα περισσότερα νέα παιδιά, προχωρώντας, μετά την τελεσθείσα επιμνημόσυνη δέηση σε ελευθέρωση στον ουρανό ισάριθμων λευκών μπαλονιών, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους. Παράλληλη με την πράξη τους θέλησε να καταδείξει την ένωση των προσευχών όλων των αστυνομικών της περιοχής, προκειμένου ο συμπολίτης 20χρονος Γεράσιμος να κερδίσει τη δύσκολη μάχη που δίνει.
Με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε τις Ενώσεις Αξιωματικών Θεσσαλίας, Αστυνομικών Μαγνησίας και Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Μαγνησίας, για την πρωτοβουλία τους προς υλοποίησης της προαναφερόμενης δράσης αλλά κυρίως να ευχαριστήσει όλους τους αστυνομικούς της Μαγνησίας που από την πρώτη στιγμή αλλά και για αρκετές ημέρες βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς τόνισε ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, τα συνδικαλιστικά σωματεία, η Ένωση Αξιωματικών, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και η τοπική οργάνωση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διοργάνωσε μια σεμνή τελετή – επιμνημόσυνη δέηση, γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα στους αστυνομικούς να συμμετάσχουν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που έγιναν στον Βόλο, για να εκφραστεί η δυσαρέσκειά τους για τη σιδηροδρομική τραγωδία.
«Θέλαμε κι εμείς να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 57 νέους ανθρώπους, που άδικα και από εγκληματική κρατική αμέλεια έχασαν τη ζωή τους. Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει, καλό παράδεισο, καλή δύναμη στις οικογένειές τους και ελπίζουμε άμεσα σε αυτό που όλη η κοινωνία ζητάει, η Δικαιοσύνη και οι ευθύνες να αποδοθούν σε όσους πρέπει να αποδοθούν, το ταχύτερο για να ηρεμήσουν οι ψυχές αυτών των ανθρώπων», σημείωσε.

Περισσότερα Εδω