Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση για περισσότερα από 30 λεπτά, το Περιστέρι Vitabiotics επικράτησε της Τσμόκι Μινσκ με 80-70 στο «Κ.Γ. Ανδρέας Παπανδρέου».

Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» με βασικό όπλο την άμυνα επέστρεψαν στις νίκες στο FIBA Europe Cup. Πλέον, ο 7ος όμιλος της διοργάνωσης έχει πάρει «φωτιά» με όλες τις θέσεις να «παίζονται». Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Τεράν Πέτεγουεϊ, ο οποίος με ένα επιθετικό κρεσέντο «καθάρισε» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (6/11 τρίποντα). Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί σε Δανία και Γερμανία κόντρα σε Μπάκεν Μπίαρς και Κραϊλσχάιμ αντίστοιχα.

Το ματς

Το ξεκίνημα για το Περιστέρι ήταν τόσο κακό που με την διαφορά στους 8 πόντους υπέρ των Λευκορώσων (10-2), ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ στα 3,5 λεπτά αγώνα. Η «κίνηση» του Έλληνα κόουτς απέδωσε και με τον Τζος Χάγκινς – που ήρθε από τον πάγκο – να ηγείται, δημιουργήθηκε ένα σερί 15-1. Με αυτόν τον τρόπο οι Περιστεριώτες έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (17-11).

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερα με τους γηπεδούχους να μην δέχονται καλάθι για δώδεκα αγωνιστικά λεπτά έως το 6′ της δεύτερης περιόδου. Κάπως έτσι η διαφορά έφτασε έως και το +19 (32-13). Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Ρόστισλαβ Βέργκουν έκανε ένα μικρό «ξέσπασμα» και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 36-25.

Στο τρίτο δεκάλεπτο επικράτησε ένας «άναρχος» ρυθμός ο οποίος ευνόησε την Τσμόκι Μινσκ. Οι φιλοξενούμενοι, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Τζέισον Κλαρκ, κατάφεραν να μειώσουν ακόμη και στους έξι πόντους (52-46). Παρόλα αυτά, με δύο σερί εύστοχα τρίποντα του Πέτεγουεϊ και ένα δίποντο του Λίνου Χρυσικόπουλου, οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» πήγαν στον πάγκο τους προηγούμενοι με 10 πόντους (60-50).

Ο 29χρονος Αμερικανός όμως δεν έμεινε εκεί. Συνολικά στα τελευταία δεκατρία λεπτά του αγώνα «βομβάρδισε» το αντίπαλο καλάθι με έξι (!) τρίποντα. Η διαφορά εκτοξεύτηκε έως και τους 16 πόντους (77-61). Οι Λευκορώσοι δεν κατάφεραν ποτέ να «επιστρέψουν» και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να επικρατεί με σκορ 80-70.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 36-25, 60-50, 80-70.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Περισσότερα Εδω