Μοιράσου το αρθρο!

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ :ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ -ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ολοι οι κληρικοί και οι κάτοικοι της Σκιάθου έτοιμάζονται για το Σαββατοκύριακο για τον έορτασμό εύρέσεως της θαυματουργικής είκόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ.Η είκονα έμφανίστηκε πάνω σε μεγάλο δένδρο στο δάσος της Σκιάθου το 1655 απο το Μοναχό -Ηγούμενο ΣΥΜΕΩΝ και άποτελεί η πολιούχος του νησιού.Ο Ιερομόναχος Συμεών έβλεπε το βράδυ ένα ύπελαμπρο φώς να άνάβει μέσα στο δάσος και οταν πήγαινε να το δεί αύτο γινόταν άφαντο .. έτσι ύστερα απο πολλές προσευχές και νηστεία η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ έμφανίστηκε το ΦΩΣ αυτό …δεν έσβησε και ήταν η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ το 1655 μ.χ.
Ετσι λοιπόν πέρασαν 367 χρόνια απο την πρώτη ήμερα της ευρέσεως της Ιερής είκονας και έτοιμάζεται να γιορταστεί αυτό το θεολογικό και ίστορικό γεγονός παρουσία του Μητροπολίτη Χαλκίδος -Ιστίαιας -Βορείων Σποράδων κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Ελπίζουμε και εύχόμαστε το ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ να άνάβει ολο τον κόσμο ,να μας φωτίζει ,να μας όδηγεί και να μην σβήσει …στον αίώνα των αίώνων …ΑΜΗΝ!
Παρακάτω το πρόγραμμα του ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Περισσότερα Εδω