Το Κηποθέατρο Αλκαζάρ πλημμύρισε απόψε το βράδυ της Παρασκευής από ελπιδοφόρα νιάτα, καθώς βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές στους μαθηματικούς διαγωνισμούς «ΘΑΛΗΣ», «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ)» από τη Μαθηματική Εταιρεία.

Την πανηγυρική εκδήλωση διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα της ΕΜΕ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας και του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ήταν η πρώτη δημόσια μεγάλη εκδήλωση της ΕΜΕ, μετά την περιπετειώδη διετία της πανδημίας, όπου παρά τις δυσκολίες οι διαγωνισμοί του ιστορικού επιστημονικού σωματίου διεξάγονταν κανονικά προάγοντας τη μαθηματική σκέψη και το κριτικό πνεύμα.
Εκτός των βραβεύσεων των διακριθέντων μαθητών στους διαγωνισμούς υπήρξαν δύο ακόμα απονομές:

1) Οι υποτροφίες στη μνήμη του αείμνηστου μαθηματικού Θανάση Ανάλατου που αθλοθετήθηκαν από τις ανιψιές του Αθηνά και Τόνια Τέγου και αφορούν τους δύο πρώτους σε μόρια Λαρισαίους εισαχθέντες στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.

2) Τιμητική διάκριση στον ερευνητικό μαθηματικό όμιλο των μαθητών του 14ου Λυκείου Λάρισας που παρουσίασε σειρά εργασιών σε ημερίδες τοπικές, περιφερειακές και εθνικής εμβέλειας που οργανώθηκαν από την ΕΜΕ και άλλους φορείς.

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τη διαρκή και αμέριστη υλική και ηθική υποστήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις του παραρτήματος καθώς και τον διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας κ. Βασίλη Χατζηκαμαγιάννη.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω