Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά με δύο σπουδαίες προσθήκες για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής σεζόν σε Super League και Europa League. Ο λόγος για τους Ντιμπί Κεϊτά και Αμπντουλαγέ Νταμπό.

Ο Νταμπό βρίσκεται από το Σάββατο (29/01) στην Αθήνα και σήμερα (31/01) πέρασε επιτυχώς τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους» τετραετές συμβόλαιο.

Ο Νταμπό ανήκε στη Ναντ που αγωνίζεται στη Β’ Γαλλίας και είχε πραγματοποιήσει μαζί της 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ.

Ο Κεϊτά ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Ράγιο Βαγιεκάνο και στη συνέχεια βρέθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 19χρονος έβαλε την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» έως το 2026, χωρίς να έχει γνωστό το αν θα αγωνίζεται με την πρώτη ή την Β’ ομάδα των Πειραιωτών.

Οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού:

«Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 2026 είναι πλέον ο Ντιμπί Κεϊτά.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2003 στο Τολέδο της Ισπανίας και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Ράγιο Βαγιεκάνο. Μετά από ένα χρόνο παραμονής του εκεί μετακόμισε στη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ισπανός μέσος με καταγωγή από το Μάλι έφτασε μέχρι την Κ19 της «Βασίλισσας» και πλέον θα φοράει τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας».

«Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι το 2026 είναι ο Αμπντουλαγέ Νταμπό.

Ο Γάλλος μέσος είναι γεννημένος στις 4 Μαρτίου 2001 στη Ναντ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ναντ, παίζοντας σε Κ17, Κ19 και Β’ ομάδα του συλλόγου ενώ πριν ακόμα κλείσει τα 17 του έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του γαλλικού συλλόγου που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το πρώτο μισό του 2021 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Κ23 της Γιουβέντους για να επιστρέψει στη συνέχεια στη Ναντ.

Έχει υπάρξει διεθνής με τις Κ16, Κ17 και Κ18 εθνικές ομάδες της Γαλλίας ενώ έχει καταγωγή από τη Γουινέα».

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω