Η Ελεονώρα Μελέτη έχει γράψει τη δική της ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και πριν μερικές ημέρες αποδέχτηκε την πρόταση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές.

Η αγαπημένη παρουσιάστρια και υποψήφια Ευρωβουλευτής παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret και τη Σάσα Σταμάτη και μίλησε για την υποψηφιότητά της αλλά και την οικογένειά της.

Σε ποιον είπες πρώτα για την πρόταση να είσαι υποψήφια; Τι μέτρησε και απάντησες θετικά;

Ο πρώτος με τον οποίο το συζήτησα ήταν ο άντρας μου. Μέτρησε πολύ θετικά το γεγονός ότι, όσο αναλύαμε τα δεδομένα, βρίσκαμε λύσεις, τόσο για πρακτικά όσο και για άλλα ζητήματα, οικογενειακά και επαγγελματικά.

Πώς αισθάνεσαι που, εάν εκλεγείς, θα είσαι μακριά από την κόρη σου, Αλεξάνδρα;

Οι υποχρεώσεις του ευρωβουλευτή είναι πολύ συγκεκριμένες και εξαρχής μακροπρόθεσμα προκαθορισμένες, κάτι που βοηθάει πολύ σε πρακτικά ζητήματα. Πριν πάρω την απόφαση, μίλησα με κυρίες του αξιώματος που είχαν εμπειρία, καθώς ήταν και μητέρες, και με διαβεβαίωσαν πως, όταν μπει το νερό στο αυλάκι, μετά αυτό θα κυλήσει. Με την Αλεξάνδρα έχουμε έναν πάρα πολύ ασφαλή δεσμό και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι, όταν γέννησα, πήρα την απόφαση να αφήσω στην άκρη την καριέρα μου και τα πρώτα τρία χρόνια να είμαι αποκλειστικά μαζί της. Ηταν η εποχή που αποσύρθηκα από τα καθημερινά προγράμματα και έκανα την εβδομαδιαία εκπομπή συνεντεύξεων.

Αυτά τα τρία χρόνια μπήκαν στη σχέση μου με την Αλεξάνδρα τόσο γερά θεμέλια, που σήμερα η Αλεξάνδρα είναι ένα χαρούμενο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και αυτονομία κοριτσάκι, που δεν θα ερμηνεύσει την απουσία της μητέρας της ως εγκατάλειψη, αλλά θα δει σε αυτό ένα πρότυπο που θέλω πολύ να έχει το παιδί μου ως αρχή μεγαλώνοντας. Το να τολμάμε, να έχουμε στόχους και να νοιαζόμαστε για τους άλλους.

Το κεφάλαιο «τηλεόραση» έκλεισε για σένα;

Όχι, βέβαια. Είτε με, είτε χωρίς Ευρωβουλή, η τηλεόραση θα συνεχιστεί. Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον σταθμό μου.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σου, είχες να αντιμετωπίσεις την περιπέτεια υγείας του συζύγου σου. Βρέθηκες δίπλα του στο νοσοκομείο.  Τι σημαίνει για σένα ο σύζυγός σου, ο Θοδωρής;

Ο Θοδωρής είχε ένα ατύχημα, όπου διέλυσε το γόνατό του. Χειρουργήθηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου. Πήγα στο Ωδείο Αθηνών από το νοσοκομείο και ξαναγύρισα μετά την εκδήλωση εκεί. Ο Θoδωρής είναι ο άνθρωπός μου. Ένας σπάνιος χαρακτήρας και ένας εκπληκτικός πατέρας.

Περισσότερα Εδω