Ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, μίλησε για τον κορωνοϊό αλλά και την 3η δόση του εμβολίου.

Εξηγώντας γιατί είχε από τους πρώτους ζητήσει την τρίτη δόση στους τρεις μήνες, ο κ. Γραβάνης είπε πως “είναι εξαιρετικής σημασίας να συνεχίσουμε επιθετικά τον εμβολιασμό. Η “Όμικρον” έχει 30 μεταλλάξεις πάνω στην πρωτεΐνη ακίδα. Από τα 1273 αμινοξέα. Από αυτά μόνο 30 έχουν αλλάξει χημική σύσταση διότι έχουν μεταλλαχθεί. Όταν λοιπόν πα΄ρνουμε την πρωτείνη ακίδα στο σώμα μας, αυτό αναγνωρίζει όλα τα αμινοξέα και αναπτύσσει αντισσώματα για τα περισσότερα από αυτά. Όπως συνέβη και με τα προηγούμενα στελέχη, είδαμε ότι η αποτελεσματικότητα μειώθηθηκε, αλλά με ελάχιστο ποσοστό, χωρίς κλινική σημασία. Κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα συμβεί και με την παραλλαγή “Όμικρόν”. Δεν το γνωρίζουμε ακόμη”.

Για το τρίμηνο υποστήριξε πως υπάρχουν δεδομένα από την Αγγλία και το Ισραήλ, ότι “η τρίτη δόση αναπτύσσει μία τεράστια ανοσολογική απάντηση που τη διαφοροποιεί από τη δεύτερη δόση. Δύο, τρεις, τέσσερις μέρες μετά τη χορήγηση έχουμε 15-20 φορές πάνω την παραγωγή αντισωμάτων και στις δύο εβδομάδες φθάνουμε σε ορισμένους εμβολιασμένους 40, 50, 60 φορές”.

Δείτε το βίντεο:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω